Lækre bløde vanilje muffins – og så er det til og med en nem opskrift.
Denne gang skulle jeg bage 50 stk til en barnedåb, og præcis denne opskrift er bare så nem at gå til, når der skal laves større portioner, fordi den kun indeholder ting som de fleste har i køkkenet i forvejen.
Opskriften her nedenfor er dog kun til 12 stk. Og hvis der skal laves flere, så ganges opskrifen bare op.
God bagefornøjelse 🙂
Vanilje-grunddej
130g sukker
70g blødt smør – ikke smeltet
2 æg
160g mel
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker eller 1/2 stang vanilje
1 knps salt
1,5dl mælk (Jeg brugte letmælk)
- Sukker og smør piskes godt sammen
- Tilsæt æggene et af gangen og rør godt imellem hvert
- Bland mel, vanilje og bagepulver og rør i
- Tilsæt mælken lidt af gangen til dejen er samlet
- Fordel i muffinforme og bages ved 190 grader varmluft i 15 min
Tip: Ønskes de flade med plads til frosting fyldes formen halvt op, og ønskes de med top så fyldes formen 3/4 op
Muffinsne kan pyntes med ex. Glasur eller Vaniljefrosting som jeg har gjort.
Opskrift på Vanilje frosting
150g blødt smør
150g flormelis
korn fra 1/2 vaniljestang
50g alm smørost (ikke light)
Smør, vanilje og flormelis piskes godt luftigt i ca 10 min. Smørost tilsættes og røres i til det er jævn.
Kan farves med pastafarve 🙂