Hindbær/Pistacie kage

Nogle gange må det bare gerne være nemt – og lækkert.
Tit har mine kager mange lag, udformninger og processer… Men denne er enkelt og ligetil, men det bliver den absolut ikke mindre god af.. Tvært imod faktisk.

Den består af en svampet pistacie mazarin, hindbærmarmelade og en syrlig let hindbær mousse.
Vil du holde den endnu mere enkel, kan du nemt droppe chokoladebånd og blot pynte med enkelte hindbær.

 

God bagelyst.

 

 

Pistacie Mazarin:

50g pistacienødder (usaltet)
100g marcipan
100g rørsukker
45g mel
90g blødt smør
2 æg

Obs. jeg laver denne dej på min Kitchenaid minihakker, men den kan også sagtens laves i hånden.
Så skal marcipanen blot rives groft.

  • Pistacienødderne hakkes fint, og marcipan og sukker tilsættes.
  • Kom mel, smør og æg i sammen med og kør kort til en samlet del
  • Bages i en Ø20 bagering i 35min ved 175 grader
  • Når kagen er afkøles udstikkes den til Ø16, og toppen skæres af

 

 

Hindbær Mousse:

165g frosne hindbær
60g rørsukker
2 tsk. citronsaft
2 tsk. vaniljepaste
½ dl. vand
3 blade husblas
3 dl. fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Bær, sukker, citron, vanilje og vand kommes i en lille kasserolle og koges godt sammen.
    Kom det derefter igennem en finmasket si, så alle kernerne bliver sorteret fra.
  • Tilsæt husblas og rør de godt sammen. Afkøl til det er lillefinger varmt
  • Pisk fløden til let skum – det må kun lige danne bløde toppe.
  • Vend derefter de 2 dele let sammen, til en helt ens creme.

 

Placer din pistaciebund i en silikoneform/foret bagering Ø20, smør den med 4 tsk. hindbær marmelade og fordel din hindbær mousse herover.
Sæt kagen på køl/frost til den har sat sig helt. Jeg bruger altid frost, da det giver den flotteste kant efter min mening.

Befri kagen fra formen, pynt og tø op på køl.

Jeg har valgt at pynte kagen med hakkede pistacienødder, samt kant bånd & knækkede chokoladestykker, lavet af Callebaut RUBY chokolade.

 

Chokoladebånd:

150g RUBY chokolade

  • Chokoladen tempereres, og smøres ud på et stykke kageplast, som passer i omkreds af kagen, og ca. 3 cm højt.
  • Sæt det rundt om kagen i en fast bevægelse, og lad det sætte sig 5-10min på køl, før du fjerner plasten.