Banankage med Nutella creme

Banankage med chokolade stykker – Tjek

Nutella creme – Tjek

Så behøver jeg faktisk ikke andet kage 🙂 2 yndlings ting, mixet i en skøn kombination.

Og i denne opskrift kan alle altså være med..

 

Laver du mine opskrifter, og deler på Instagram så tag gerne: @Cakesbytinesverden – For vil elske at se DIT resultat

 

 

 

Det skal du bruge:

Form ø16
Form ø18
Kageplast
Sprøjtepose

 

 

Banankage:

85g sukker
2 æg
70g mel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50g blødt smør
1 banan
40g mørk chokolade

  • Pisk smør og sukker godt sammen, og tilsæt derefter æg
  • Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i, og rør sammen
  • Mos banan og vend i, sammen med chokolade som er hakket groft
  • Kom i en form ø16, og bag ved 180 grader i 25 min.
  • Afkøl helt

 

 

Mousse:

100g lys chokolade
20g Nutella
2 blad husblas
3 dl. fløde

  • Udblød husblas i koldt vand
  • Kom ½ dl. fløde i en kasserolle, sammen med Nutella og chokolade, og varm langsomt til chokoladen er smeltet
  • Knug husblas fri for vand, og rør ud i den lune chokolade
  • Det resterende fløde piskes til let skum, og vendes sammen med chokoladen
  • Placer din banankage i en ø18 form, og beklæd kanten med kageplast, hæld moussen over og lad kagen sætte sig
    Jeg sætter den på frys i minimum 3 timer, men du kan også lade den sætte sig på køl

 

 

Creme til pynt:

45g lys chokolade
15g Nutella
1 dl. fløde

  • Alle delene kommes i en kasserolle, og lunes til alt chokoladen er smeltet
  • Hæld i en ren skål, og dæk med husholdningsfilm, helt nede ved overfladen og lad cremen blive HELT kold på køl
    Dette tager som minimum 4 timer, men lav den aller helst dagen i forvejen

 

  • Når cremen har sat sig, piskes cremen op med en elpisker, indtil den danner faste men bløde toppe
  • Kom cremen på sprøjtepose, og klip et skråt snip – eller brug en skrå tylle
  • Sprøjt din kage flot på toppen og pynt med små Forglemmigej & crispy karamel kugler fra Callebaut

 

 

 

Velbekomme

Tine