Banankage med chokolade stykker – Tjek
Nutella creme – Tjek
Så behøver jeg faktisk ikke andet kage 🙂 2 yndlings ting, mixet i en skøn kombination.
Og i denne opskrift kan alle altså være med..
HUSK du kan handle alt på min shop HER
Laver du mine opskrifter, og deler på Instagram så tag gerne: @Cakesbytinesverden – For vil elske at se DIT resultat
Det skal du bruge:
Form ø16
Form ø18
Kageplast
Sprøjtepose
Alt kan købes på min shop KagerOgSager HER
Banankage:
85g sukker
2 æg
70g mel
½ tsk. bagepulver
2 tsk. vaniljesukker
50g blødt smør
1 banan
40g mørk chokolade
- Pisk smør og sukker godt sammen, og tilsæt derefter æg
- Sigt mel, vaniljesukker og bagepulver i, og rør sammen
- Mos banan og vend i, sammen med chokolade som er hakket groft
- Kom i en form ø16, og bag ved 180 grader i 25 min.
- Afkøl helt
Mousse:
100g lys chokolade
20g Nutella
2 blad husblas
3 dl. fløde
- Udblød husblas i koldt vand
- Kom ½ dl. fløde i en kasserolle, sammen med Nutella og chokolade, og varm langsomt til chokoladen er smeltet
- Knug husblas fri for vand, og rør ud i den lune chokolade
- Det resterende fløde piskes til let skum, og vendes sammen med chokoladen
- Placer din banankage i en ø18 form, og beklæd kanten med kageplast, hæld moussen over og lad kagen sætte sig
Jeg sætter den på frys i minimum 3 timer, men du kan også lade den sætte sig på køl
Creme til pynt:
45g lys chokolade
15g Nutella
1 dl. fløde
- Alle delene kommes i en kasserolle, og lunes til alt chokoladen er smeltet
- Hæld i en ren skål, og dæk med husholdningsfilm, helt nede ved overfladen og lad cremen blive HELT kold på køl
Dette tager som minimum 4 timer, men lav den aller helst dagen i forvejen
- Når cremen har sat sig, piskes cremen op med en elpisker, indtil den danner faste men bløde toppe
- Kom cremen på sprøjtepose, og klip et skråt snip – eller brug en skrå tylle
- Sprøjt din kage flot på toppen og pynt med små Forglemmigej & crispy karamel kugler fra Callebaut
Velbekomme
Tine