Blåbærkage med Daim

Så kunne jeg finde tiden til at få skrevet denne opskrift ind til jer… Den har i spurgt til 🙂

Kagen kan nemt laves i forvejen og opbevares på frys.. Vent dog med velvet og marengs til den skal serveres.

 

Laver du mine opskrifter, og deler på Instagram så tag gerne: @Cakesbytinesverden – For vil elske at se DIT resultat

 

 

 

Det skal du bruge:

Form ø16
Form ø20
Kageplast / eller silikoneforme
Sprøjtepose

 

 

Bund:

85g Marcipan
80g sukker
40g mel
70g blødt smør
1 æg
40g blåbær (De små økologiske er perfekte i)

  • Riv marcipan godt, og rør med sukker, mel og det bløde smør
  • Tilsæt ægget og vend blåbær i
  • Fordel i en Ø16 form og bag ved 180 grader i 25 min.
  • Afkøl

 

 

 

Blåbær/Daim creme:

1 bar Daim (ca. 20g.)
1 blad husblas
80g hvid chokolade
120ml fløde
60g blåbær

  • Hak daim fint og udblød husblas i koldt vand
  • Smelt chokoladen over vandbad og sæt tilside
  • Kog fløde og blåbær godt sammen, sigt bærrene fra og smelt husblas heri
  • Hæld den varme lage over den smeltede chokolade. Rør i midten til en samlet creme
  • Afkøl let og vend den hakkede Daim i.
  • Fordel ovenpå din bund – stadig i formen – og lad kagen sætte sig til cremen er fast
  • Befri fra formen og placer i bunden ad en ny for med Ø20 – Silikoneform eller kagering

 

 

 

Hvid chokolade mousse:

3 blade husblas
½ dl. fløde
120g hvid chokolade
3 spsk creme fraich
3 tsk citronsaft
1 tsk vaniljepaste – eller vaniljesukker
20g flormelis
2 ½ dl. fløde

  • Udblød husblas i koldt vand
  • Smelt chokoladen i en lille gryde, med ½ dl fløde, og kom husblas heri – rør godt
  • Pisk cremefraich med citron, vanilje og flormelis og vend sammen med chokoladen
  • Pisk det sidste fløde til let skum, og vend sammen med chokolade cremen
  • Fordel moussen oven bunden i Ø20 formen
  • Sæt kagen på frys til den er helt fast, og spray med lilla VELVET (eller glaze, eller måske ingenting?)

 

 

 

Marengs:

80g sukker
30 ml vand
1 æggehvide

  • kog sukker og vand til 115 grader, pisk hviden stiv og hæld langsomt lagen i
  • Pisk i ca. 8-10 min til marengsen er blank og sej
  • Kom på sprøjtepose og pynt kagen langs kanten

 

 

 

Velbekomme

 

No Comments

Leave a Comment