Rabarber Cheesecake

Rabarber er bare en af forårets og sommerens absolutte lækkerier, og det er bare med at få brugt alle disse lækre sæsonpræget goder fra haven.

Denne gang er de brugt i et fantastisk mix, i en cheesecake sammen med hvid chokolade og et hint af hindbær.

 

temporary

temporary

temporary

 

 

Opskrift – Ø22 til ca. 15 personer 

 

Bund:

150g knuste Digestive kiks

110g smeltet smør

  • Placer kageringen/springformen uden bund, på et stykkebagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
  • Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
  • Sættes på køl

 

 

 

Rabarber/hindbær kompot:

150g rabarber

50g frosne hindbær

3 spsk sukker

korn fra ½ vaniljestang

½ dl vand

2 blade husblas

  • Rabarber skæres i små stykker og koges sammen med hindbær, vanilje og sukker, i ca. 10 min under låg
  • Stavblendes godt igennem, og husblas tilsættes – smag evt til med lidt mere sukker
  • afkøles let og hældes på kiksebunden
  • Køl eller frys, til kompotten har sat sig

 

 

 

Ostecreme:

3 blade udblødet husblas

100g hvid chokolade

1/2 vaniljestang

50g flormelis

3 spsk cremefraiche

150g Naturel flødeost

2 dl piskefløde

  • Halvdelen af fløden piskes til let flødeskum – sættes tilside
  • Den anden halvdel kommes i en kasserolle, sammen med hvid chokolade. Varmes let op indtil chokoladen er helt smeltet. Husblas tilsættes og røres i til det er smeltet sammen – sættes tilside
  • Flormelis, ost, cremefraiche og vaniljekorn piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper. kom ca. 1/3 over i chokoladefløden og vend det godt sammen. Derefter hældes det tilbage i skålen til ostemassen og det vendes godt sammen. Flødeskummet vendes i til sidst
  • Ostemassen fordeles ovenpå bunden og overfladen glattes – gøres nemmest ved at banke brættet let ned i bordet
  • Afkøles i køleskab ca. 1 ½ time eller ½ time i fryseren.

 

 

 

Rabarber gelé:

2 stænger rabarber i små stykker

50g hindbær

2 dl vand

2 tsk sukker

2 blade udblødt husblas

  • Vand, hindbær, rabarber og sukker koges godt sammen i ca 10 min.
  • Hældes igennem en finmasket si, afskummes med en ske og tilsæt husblas
  • Afkøles, og hældes derefter forsigtigt ovenpå kagen, til der ca. er et 5 mm lag over hele overfladen
  • Kagen afkøles ca. 1 time eller mere, og kan derefter pyntes

 

 

 

Velbekomme 🙂

13 Comments

  • Lene 28. december 2016 at 19:41

    Har du evt. et billede af snittet?

    Reply
    • Tinesverden 28. december 2016 at 19:48

      Desværre ikke.

      Reply
  • Anonym 29. december 2016 at 20:31

    Helt ok 🙂 Kan den godt laves dagen før? Jeg overvejer at lave den til nytårsaften, men vil så gerne lave den færdig i morgen 🙂

    Reply
    • Tinesverden 30. december 2016 at 10:02

      Ja du kan sagtens lave den dagen før 🙂

      Reply
  • Tina rønne 10. juni 2017 at 19:35

    Hej
    Hvor meget er rabarberne i gram

    Reply
    • Tinesverden 1. juli 2017 at 6:53

      Uha det har jeg ikke målt.. Men et par gode håndfulde.

      Reply
  • Michelle 29. januar 2018 at 19:45

    Uhh den ser og lyder mega lækker👌🏼👌🏼
    Kan man lave den et par dage før, og så smide den i fryseren, og så tage den op dagen inden den skal bruges, og lade den tø op i køleskabet?

    Reply
    • Tinesverden 29. januar 2018 at 20:13

      Ja det kan du sagtens 😃 Dog ville jeg vente med geleen til den tages op fra frys.

      Reply
  • Sara 11. juni 2018 at 12:51

    Jeg har desværre ikke nogle hindbær i haven, så ville gerne lave den kun på rabarber. Kan man i kompotten og geleen udskifte hindbærrene med rabarber?
    Hvad tænker du at det vil gøre for forholdene af husblas?

    Reply
    • Tinesverden 12. juni 2018 at 5:31

      Ja det kan du. Umiddelbart tænker jeg samme mængde, men svært at svare præcist når det ikke er afprøvet 😊 så du må prøve dig frem

      Reply
      • Sara 12. juni 2018 at 15:16

        Super. Det vil jeg prøve. Tak for svar 😊

        Reply
  • Xldajgyt 22. juni 2018 at 4:43

    Getty Images7Red Devils?boss Jose Mourinho wants to?bring in a world-class No10PA:Press Association7.Pep will get the cheque book out as City believe Sessegnon could play for them immediately because of his outrageous potential.
    oments later when Dimitri Payet was teed up for a shot only for NGolo Kante to slide in and upend him.The Swedish striker has been excellent at Old Trafford and the club are desperate to keep him if and when he decides to retire. reebok classic in black
    tuk creepers zalando
    scarpe saucony hurricane

    WEST HAM have upped their offer for Norwich defender Martin Olsson to ??4million.“He has to work hard to come to the team“I don’t know.

    Reply
  • Bad Credit 3. august 2018 at 23:53

    best loans for bad credit loan for bad credit payday loan near me loans

    Reply

Leave a Comment