Rabarber Cheesecake

Rabarber er bare en af forårets og sommerens absolutte lækkerier, og det er bare med at få brugt alle disse lækre sæsonpræget goder fra haven.

Denne gang er de brugt i et fantastisk mix, i en cheesecake sammen med hvid chokolade og et hint af hindbær.

 

temporary

temporary

temporary

 

 

Opskrift – Ø22 til ca. 15 personer 

 

Bund:

150g knuste Digestive kiks

110g smeltet smør

  • Placer kageringen/springformen uden bund, på et stykkebagepapir ovenpå et spækbræt. Kom kageplast rundt i kanten.. Ejer du ikke kageplast så brug evt en tilklippet plastiklomme.
  • Blandingen røres godt sammen og trykkes ud i et jævn lag, i bunden af formen.
  • Sættes på køl

 

 

 

Rabarber/hindbær kompot:

150g rabarber

50g frosne hindbær

3 spsk sukker

korn fra ½ vaniljestang

½ dl vand

2 blade husblas

  • Rabarber skæres i små stykker og koges sammen med hindbær, vanilje og sukker, i ca. 10 min under låg
  • Stavblendes godt igennem, og husblas tilsættes – smag evt til med lidt mere sukker
  • afkøles let og hældes på kiksebunden
  • Køl eller frys, til kompotten har sat sig

 

 

 

Ostecreme:

3 blade udblødet husblas

100g hvid chokolade

1/2 vaniljestang

50g flormelis

3 spsk cremefraiche

150g Naturel flødeost

2 dl piskefløde

  • Halvdelen af fløden piskes til let flødeskum – sættes tilside
  • Den anden halvdel kommes i en kasserolle, sammen med hvid chokolade. Varmes let op indtil chokoladen er helt smeltet. Husblas tilsættes og røres i til det er smeltet sammen – sættes tilside
  • Flormelis, ost, cremefraiche og vaniljekorn piskes godt sammen, så der ikke er nogen klumper. kom ca. 1/3 over i chokoladefløden og vend det godt sammen. Derefter hældes det tilbage i skålen til ostemassen og det vendes godt sammen. Flødeskummet vendes i til sidst
  • Ostemassen fordeles ovenpå bunden og overfladen glattes – gøres nemmest ved at banke brættet let ned i bordet
  • Afkøles i køleskab ca. 1 ½ time eller ½ time i fryseren.

 

 

 

Rabarber gelé:

2 stænger rabarber i små stykker

50g hindbær

2 dl vand

2 tsk sukker

2 blade udblødt husblas

  • Vand, hindbær, rabarber og sukker koges godt sammen i ca 10 min.
  • Hældes igennem en finmasket si, afskummes med en ske og tilsæt husblas
  • Afkøles, og hældes derefter forsigtigt ovenpå kagen, til der ca. er et 5 mm lag over hele overfladen
  • Kagen afkøles ca. 1 time eller mere, og kan derefter pyntes

 

 

 

Velbekomme 🙂