Medalje Hjerte

Det var egentlig ikke meningen, at opskriften på denne skulle nedfældes. Egentlig var det bare et “spontant” billede på Instagram, inden den blev spist 🙂

Men har fået så mange henvendelser, på opskriften.. Så nu kommer den så.

Ønsker man ikke en hjerteform, kan den også laves som tal, bogstaver osv.. kun fantasien sætter grænser.

 

2B487B9E-24D9-474A-8050-60645E49A219

6D52D545-CDA7-400A-8A7E-CF01807AC567

 

Opskrift – ca. 5-8 pers

 

Solbær syltetøj

Bær, glimmer, marengskys, Macarons, blomster eller præcis den pynt som du ønsker.

 

Bunde:

250g mel

70g flormelis

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

150g koldt smør i tern

1/2 dl vand

 

Det hele undtagen vandet kommes i en skål og æltes godt sammen, indtil smørret er helt smuldret ud i melet.

Vandet tilsættes og massen æltes sammen til en fast klump. Pakkes ind i film og ligges på køl i ca. 30 min

Udrulles i ca. 3-4 mm tykkelse og udskæres i den ønskede form – husk der skal laves 2 ens.. Jeg havde tegnet et hjerte på et stykke papir, og skar efter det… eventuelle rester kan laves til hindbærsnitter 🙂

Bundende bages 8-9 min ved 180 grader, de skal være gyldne i kanterne og ikke for mørke.

Afkøles

 

 

Konditorcreme:

1 æg

1 spsk sukker

1/2 vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker)

1 spsk Majsstivelse

1,5 dl mælk (jeg bruger bare mini)

1 dl fløde – piskes til skum

 

Kornene skrabes ud af vaniljestangen
Det hele – inkl den tomme stang, kommes i en kasserolle og varmes op indtil det tykner – Der skal røres hele tiden!
Stangen fiskes op
Sættes til afkøling i en skål og flødeskummet vendes i.. Fyldes i sprøjtepose med en rund tyl.

 

 

Chokolade creme:

60g lys chokolade

40g fløde

 

Chokoladen hakkes og kommes i en skål. Fløden varmes op til kogepunktet og hældes over chokoladen. Rør i midten af skålen til en samlet ganache. Afkøles til det er helt koldt og piskes kort op. Kommes i en sprøjtepose.

 

 

Samlingen

Første bund ligges på det ønskede fad. Små toppe af konditorcreme sættes langs kanterne.

Midten fyldes med solbær marmelade og efterfølgnede en stribe af chokoladecremen.

Toppen ligges på, og udfyldes med toppe af konditorcreme. Pyntes som ønsket.

Opbevares på køl til den skal spises.

 

E61BCA7F-A74B-42F8-A2B6-9365BADFD2C4

60BA2DAA-8E65-4962-8C87-D11B76D1C322

2EBD8C07-89F9-4F6B-96F3-4B814E69BC63

B80B1DE2-B3BF-4041-8898-228BFDC53EDD

 

Macarons kan du finde her:

Macarons med Saltkaramel

Macarons med Citroncreme

 

Marengskys kan du finde her:

Blondie med lakrids & Citronfromage

27 Comments

  • Stephanie 15. februar 2018 at 13:42

    Hej
    Kan jeg godt lave cremens idag og så først samle kagen imorgen..??

    Reply
    • Tinesverden 15. februar 2018 at 16:09

      Ja det kan du godt 🙂

      Reply
  • Luise Nielsen 16. februar 2018 at 5:32

    Lækker opskrift, som helt sikker skal prøves 🙂 jeg har tit set kager der er pyntet med blomster, men hvilke blomster kan man pynte med? De skal vel være spiselige?

    Reply
    • Tinesverden 17. februar 2018 at 21:12

      Tak 😊
      Jeg bruger som oftest stedmor blomster eller blomst fra skovsyre

      Reply
  • Camilla 21. februar 2018 at 11:56

    Hej Tine 🙂
    Kan kagen godt laves aftenen forinden?

    Reply
    • Tinesverden 21. februar 2018 at 17:18

      Sagtens 😊

      Reply
  • lone Jensen 21. februar 2018 at 15:01

    kan man lave bunden et par dage i forvejen

    Reply
    • Tinesverden 21. februar 2018 at 17:18

      Ja, blot pak den lufttæt

      Reply
  • Kristine Jørgensen 23. februar 2018 at 21:34

    Jeg vil bage den som et 11 tal til min datters fødselsdag, er det så bare en dobbelt portion??

    Reply
    • Tinesverden 24. februar 2018 at 11:00

      Ja det tænker jeg lyder fornuftigt 😊

      Reply
  • Lene Nørgaard 25. februar 2018 at 17:41

    Hvor mange Pers. Er denne portion ca til ?

    Reply
    • Tinesverden 26. februar 2018 at 8:26

      Ca. 8-10 alt efter størrelse af stykker

      Reply
  • Jeanett Lindberg 2. marts 2018 at 10:35

    Min creme blev i første forsøg gele. Så vil lige hører, om du varmer det på helt lav temperatur, eller hvordan? Og blander du den piskende fløde i, inden den kommer på køl i køleskabet, eller hvordan gør du, sådan skåret helt ud i pap 😅 Beklager dumme spørgsmål. 🙈

    Reply
    • Tinesverden 3. marts 2018 at 8:11

      Cremen bliver meget ala gele, når den har sat sig, men dette udlignes af fløden når den kommer i.
      Jeg blander først fløden i, når cremen er helt kold 🙂

      Reply
      • Jeanett Lindberg 3. marts 2018 at 11:23

        Ja, det kunne jeg forestille mig, men så har min nok være for kold, for det vil ikke rigtig samle sig. Jeg forsøger mig frem igen 🙂

        Reply
  • Conny Nielsen 2. marts 2018 at 15:43

    Ser godt ud, hvor har du købt formen henne, til brug af denne kage.?

    Reply
    • Tinesverden 3. marts 2018 at 8:28

      Tak 🙂 Det er ikke en form, har blot klippet en skabelon i papir og skåret efter.

      Reply
  • DitteG 5. marts 2018 at 11:12

    Hej Tine…
    Sikke en smuk kage!!!
    Min mand bliver 40år på lørdag- altså skal jeg lave kagen som 40! Er med på, at jeg skal lave dobbeltportion, men hvor høj/stor i diameter har dit hjerte været (altså fra bund til top)??
    Vil jo gerne have dej nok;0)
    Håber spørgsmålet giver mening:0)

    Reply
    • Tinesverden 5. marts 2018 at 19:12

      Uha.. jeg målte desværre ikke.. så kan ikke svare dig på det, uden at være meget upræcis.
      Og stort tillykke 😊

      Reply
  • Stine 11. marts 2018 at 19:25

    Hvad har jeg gjort forkert med konditor cremen?😆
    Da jeg skulle vende fløden i, kunne jeg ikke røre cremen ordentligt ud. Jeg lod det køle af, men ikke helt stift og koldt.
    Jeg endte med at måtte piske klumperne ud. Nu har jeg sat det på køl til i morgen, så må jeg se om det kan bruges

    Reply
  • Deniz Øzturk 29. marts 2018 at 0:13

    Hej, jeg skal lave hjerte formet kage som din men skal være nok til 20 pers. Har svært ved at finde ud af hvor mange portion af din bund opskrift jeg skal lave🤔

    Reply
    • Tinesverden 29. marts 2018 at 7:18

      Jeg vil nok x3.. hellere for meget end for lidt 😊 rester kan gemmes i køleskabet til hindbær snitter

      Reply
  • Stine 12. april 2018 at 15:39

    Hvor køber du spiselige blomster til pyntning?

    Reply
    • Tinesverden 28. april 2018 at 12:24

      Typisk i supermarkeder

      Reply
  • Lonni 1. maj 2018 at 20:03

    Hej.
    Skal lige være sikker om jeg forstå konditorcreme opskriften😃.
    Alle ingrediens bare ikke fløden skal varmes i grynden og blive tyk, så kommer den i køleskabet i 1 time, derefter venes flødeskum i??
    Er det forstået sådan😃😃

    Reply
    • Tinesverden 8. maj 2018 at 18:18

      Korrekt 😊

      Reply
  • Louise 4. maj 2018 at 17:44

    Kan bundene puttes i plastposer??

    Reply

Leave a Comment