Macarons med Saltkaramel

Endnu en helt fantastisk omgang macarons, denne gang med cremet fyld af saltkaramel 🙂 Beklager den sene levering af opskriften..

Så uden yderligere introduktion, kommer opskriften her…. God bagelyst!

 

img_7964

 

Skaller:

85g Flormelis

50g Mandelmel

45g Æggehvider

1½ spsk sukker

 

  • Sukker og æggehvider piskes 3-4 minutter ved høj hastighed, til en luftig marengs – ønskes de farvet, tilsættes farven her
  • Flormelis og mandelmelet sigtes ned i massen, så alle klumper forsvinder
  • Massen vendes nu sammen, ved at trykke det let mod skålens kant, dette gøres lige nøjagtigt 35 gange 🙂
  • Dejen kommes nu i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjtes på en bageplade i ensartede runde, på størrelse med en 5kr
  • Pladen bankes hårdt mod bordet 2-3 gange, så luftbobler forsvinder, og skallerne hviler nu 30min ved stuetemp. før bagning
  • Opvarm ovnen på 160 grader klassisk ovn, og bag dem i 12 minutter
  • Afkøles før de fyldes med cremen
  • Tip: Er du usikker på størrelsen, så tegn rundt om en 5kr med kuglepen, på bagsiden af bagepapiret

 

img_7989

img_7990

img_7991

(dej som er farvet lyserød)

img_7953

img_7961

 

 

Saltkaramel:

 

Cremen kommes i en sprøjtepose og der sprøjtes en lille klat på halvdelen af skallerne, hvorefter du drysser et lille drys havsalt ovenpå.

Tip: Par skallerne så de er ens i størrelsen, inden du sprøjter cremen i

 

img_7962

img_7964

 

2 Comments

  • Karina Rasmussen 4. marts 2018 at 18:56

    Mine macarons revner, jeg har haft dem til at tørre i helt op til en time, og forsøgt at bage dem både ved 160 grade, 130 grader og til sidst 100 grader med de revner stadig

    Reply
    • Tinesverden 5. marts 2018 at 19:11

      Macarons er et kapitel for sig.. desværre… der kan være mange årsager til de revner. Prøv evt at vend dem et par gange mindre eller brug hvider med stuetemp.

      Reply

Leave a Comment