Blondie med lakrids & Citronfromage

Har længe gået med ideen til denne opskrift inde i hovedet, og endelig bød lejligheden sig til at få den lavet. Den er uden tvivl strøget direkte ind på min top 5 over yndlingskager.. Det er den helt perfekte kombination af sød konfekt bund, den cremede citron fromage og så et lille hint at lakrids som kommer snigende, men uden at overdøve… Prøv den!

 

EF388FEE-53AA-4503-8D87-D1868632EDAC

86929AB2-72E1-41A7-99F0-EF17654E8167

 

Opskrift – Ø22 til ca. 15 personer

 

Blondie bund:

120g smør

120g hvid chokolade

150g sukker

2 æg

1 tsk vaniljesukker

80g mel

1 knps salt

1 tsk lakrids granulat (pulver med små lakrids klumper, fås i større supermarkeder)

Skal af en ½ citron

 

  • Smør og chokolade kommes i en kasserolle og opvarmes til det er smeltet sammen – Det kan godt gryne lidt, men det er helt ok
  • Æg, sukker, vanilje og citronskal piskes lyst og luftigt
  • Vend æggemasse sammen med chokoladen, og kom lakrids granulat i
  • Melet sigtes og vendes sammen med det resterende
  • Kommes i en smurt springform Ø22, og bages ved 180 grader i 25 minutter

img_7830

 

 

CitronFromage:

4 blade husblas

Saft fra 4 citroner

Skal af 1 ½ citron

150g sukker

3 æggeblommer

½ liter piskefløde

 

  • Husblas udblødes i en masse koldt vand i minimum 10 minutter
  • Citron saft, den revet skal og sukker kommes i en kasserolle, og koges op indtil sukkeret er smeltet, afkøles derefter 4-5 minutter
  • Æggeblommerne kommes op i kasserollen, sammen med sukkerlagen og gryden kommes tilbage på blusset over svag varme. Pisk nu med elpisker direkte i gryden, indtil massen bliver tyk og cremet. Det tager ca 5-6 minutter
  • Vend derefter husblas i den lune creme, så det smelter godt sammen.
  • Afkøles i 15-20 minutter
  • Fløden piskes til let skum, og vendes sammen med citroncremen

img_7829

 

 

Marengstoppe:

1 æggehvide

40g sukker

25g flormelis

 

  • Pisk hvide og sukkeret godt sammen, til det danner små toppe. Det tager ca. 5-10 min. og vend derefter flormelis forsigtigt i
  • Marengsen sprøjtes ud i små toppe på en bageplade, og hviler derefter i ca. 20 min
  • Bages ca. 1 time ved 100 grader

 

 

 

Chokoladebrud:

50g hvid chokolade

lakrids granulat

 

  • Chokoladen tempereres og smørres ud på et stykke bagepapir eller kageplast, i et par mm tykkelse
  • Drysses med Lakrids og evt. lidt guld glimmer pulver
  • Afkøles i 30min, og knækkes i brud

 

 

 

Sådan samles kagen:

  1. Blondiebunden skæres til i kanten hele vejen rundt, så den mørke kant kommer af, derefter placeres kagen på det ønskede fad, med toppen ned af
  2. Placer en bagering, med kageplast i over kagen, men med ca. 1 cm luft hele vejen rundt
  3. Citronfromagen hældes over, og overfladen glattes så godt som muligt
  4. Kagen afkøles i 3 timer – gerne natten over
  5. Kageplasten fjernes forsigtig og kagen pyntes med marengs, chokoladebrud og lidt gule skovsyre blomster
  6. Kagen nydes direkte fra køleskabet

 

img_7833

img_7836

img_7841

img_7842

 

img_7870

Velbekomme

5 Comments

  • Sara 1. april 2018 at 12:09

    Er det alle flødekagerne der kan tåle frost? Og hvis de kam bruger du til frysning altid formene eller tar du det nogle gange over i noget andet så du kan genbruge formen?

    Reply
    • Tinesverden 2. april 2018 at 5:34

      Ja umiddelbart 😊
      Laver jeg flere kaver jeg dem i god tid og pakker dem i film, når de er frossen. Så kan formen genbruges

      Reply
  • Ida Holst 2. maj 2018 at 21:13

    Meget spændende. Det må prøves 🙂 Hvad består pynten af udover marengstoppene? Jeg ser noget grønt, gult og så nogle blade, men hvad er det? På forhånd tak 🙂

    Reply
    • Tinesverden 3. maj 2018 at 20:57

      Den er så lækker 😊
      Det er citron timian, skovsyre blomster og blade af hvid chokolade

      Reply
      • Ida Holst 3. maj 2018 at 21:31

        Tusind tak 🙂

        Reply

Leave a Comment