Klassisk Lagkage

image

Nogle gange er en helt almindelig klassisk lagkage, bare det aller bedste…

Jeg laver rigtig mange kager, og tit mange ret avancerede nogle… Men denne gang er jeg for engangsskyld gået tilbage til rødderne 🙂 Og har lavet en helt almindelig lagkage, som min mor ville have lavet den..

 

image

 

Opskriften er til ca. 15 personer og skal bages i en springform Ø22

 

Bunde:

6 æg

200g sukker

130g mel

2 tsk vaniljesukker

1 tsk bagepulver

 

Æg og sukker piskes sammen i ca. 6 min. til en luftig masse. Mel, vaniljesukker og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i. Dejen deles i 3 portioner, og bundene bages enkeltvis i den smurte springform, i ca. 13 minutter ved 200 grader.

 

Vaniljecreme:

2 æg

2 spsk sukker

kornene fra 1 vaniljestang

2 spsk majsstivelse

3 dl mælk

2 dl fløde til flødeskum

 

Alt undtagen fløden kommes i en lille kasserolle, og varmes op under konstant omrøring indtil det tykner.. Der skal piskes hele tiden, eller klumper det. Afkøles og vendes sammen med flødeskummet.

 

Derudover har jeg brugt:

Hindbær marmelade, en smule flødeskum til pynt, chokolade glasur og krymmel.

 

Samlingen:

  • Nederste bund ligges på et kagefad og smørres med 3 spsk marmelade.
  • Halvdelen af vaniljecremen fordeles og næste bund ligges på.. Og gentages med næste lag.
  • Kanten har jeg pyntes med en kant af chokolade – Guide til dette kommer snart

 

image

image