Jeg har altid haft et godt øje til hindbærsnitter, og det har mine børn arvet.. Så hjemme ved os er de i ret høj kurs. Dog syntes jeg tit at der er langt i mellem en rigtig god hindbærsnitte 🙂 enten er de for tørre eller for meget/lidt syltetøj…
Men men men heldigvis er der råd for dette, for de små lækre snitter er SÅ nemme at lave selv. Og selvom man er på begynder-bage-stadiet, så er det nemme at mixe sammen.
Opskriften den får i her….
Opskrift – ca. 8 stk
250g mel
70g flormelis
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
150g koldt smør i tern
1/2 dl vand
Det hele undtagen vandet kommes i en skål og æltes godt sammen, indtil smørret er helt smuldret ud i melet.
Vandet tilsættes og massen æltes kort sammen til en fast klump. Pakkes ind i film og ligges på køl i ca. 30 min
Dejen rulles ud i 2 rektangler, som måler ca 45×10 cm, med en tykkelse på 3-4mm. Vigtigst er at de er nogenlunde ens, da de skal komme til at passe ovenpå hinanden.
Bages ca. 10-15 min ved 180 grader varmluft, hold øje med dem. De skal være gyldne i kanten men ikke mørke.
Når de er afkølet smørres den ene med hindbærsyltetøj, og den pæneste af dem pyntes med glasur og krymmel/frysetørres bær eller lignende. Og de lægges sammen.
Skæres efterfølgende ud i den ønskede størrelse.
Glasur:
1 æggehvide
2 tsk vand
Flormelis til det har den ønskede tykkelse