Æbletærte med choko & kanel Crumble

image

Selvom det ikke som sådan er “æbletærte-sæson” så går man altså aldrig galt i byen, med en lækker æbletærte, og det danske vejr kan jo nogen gange godt, være lidt efterårs-agtigt om sommeren. Og ellers kan den jo serveres med lidt vanilje is, i stedet for flødeskum 🙂

Til denne opskrift kan du med fordel, bruge økologiske æbler, da de nemmere koger ud.. Men dette er ikke et must. Dog kan PinkLady æbler være ret svære at koge ud.

Opskriften er til 2 små tærter Ø12cm – Hvis du ønsker at lave 1 stor, så skal du blot fordoble opskriften.

 

image

 

Opskrift

 

Bunde:

125g mel

35g flormelis

½ tsk vaniljesukker

½ tsk bagepulver

75g koldt smør i tern

1/4 dl vand

  • Alt undtagen vand kommes i en skål – du kan med fordel bruge din røremaskine, og mixet indtil smørret er smuldret helt ud i melet
  • Vandet tilsættes og dejen samles til én stor klump
  • Ligges på køl i min. 30 minutter

 

Æblekompot:

2 æbler

½ vaniljestang

1 tsk sukker

½ dl. vand

  • Æblerne snittes i små tern og kommes i en kasserolle
  • Kornene fra stangen blandes med sukkeret og kommes op i gryden med vandet
  • Koges i ca. 15 min til æblerne er møre

 

Crumble:

60g havregryn

10g brunfarin

5g kokosmel

1/2 tsk kanel

40g koldt smør i tern

  • Det hele blandes godt sammen til det smuldre

 

Derudover skal du bruge:

Flødeskum til toppen

1 stykke chokolade (kan udelades)

 

Sådan gør du:

  1. Ovnen tændes på 180 grader varmluft
  2. Bunden rulles ud i lidt mel, til ca. 3 mm. tykkelse, og trykkes let ned i formen
  3. Æblekompotten fordeles i formene og trykkes godt ned i
  4. Crumblen fordeles godt på toppen
  5. Kagerne bages ca. 15 min, indtil de er godt gyldne – laver du én stor, så skal den have ca. 30 min.
  6. Så snart kagerne tages ud af ovnen, lægges chokoladestykket ovenpå, så det smelter ned i kagen
  7. Serveres enten lun eller kold, med lidt flødeskum til

image

image

image

image

image

Velbekomme 🙂

No Comments

Leave a Comment