Selvom det ikke som sådan er “æbletærte-sæson” så går man altså aldrig galt i byen, med en lækker æbletærte, og det danske vejr kan jo nogen gange godt, være lidt efterårs-agtigt om sommeren. Og ellers kan den jo serveres med lidt vanilje is, i stedet for flødeskum 🙂
Til denne opskrift kan du med fordel, bruge økologiske æbler, da de nemmere koger ud.. Men dette er ikke et must. Dog kan PinkLady æbler være ret svære at koge ud.
Opskriften er til 2 små tærter Ø12cm – Hvis du ønsker at lave 1 stor, så skal du blot fordoble opskriften.
Opskrift
Bunde:
125g mel
35g flormelis
½ tsk vaniljesukker
½ tsk bagepulver
75g koldt smør i tern
1/4 dl vand
- Alt undtagen vand kommes i en skål – du kan med fordel bruge din røremaskine, og mixet indtil smørret er smuldret helt ud i melet
- Vandet tilsættes og dejen samles til én stor klump
- Ligges på køl i min. 30 minutter
Æblekompot:
2 æbler
½ vaniljestang
1 tsk sukker
½ dl. vand
- Æblerne snittes i små tern og kommes i en kasserolle
- Kornene fra stangen blandes med sukkeret og kommes op i gryden med vandet
- Koges i ca. 15 min til æblerne er møre
Crumble:
60g havregryn
10g brunfarin
5g kokosmel
1/2 tsk kanel
40g koldt smør i tern
- Det hele blandes godt sammen til det smuldre
Derudover skal du bruge:
Flødeskum til toppen
1 stykke chokolade (kan udelades)
Sådan gør du:
- Ovnen tændes på 180 grader varmluft
- Bunden rulles ud i lidt mel, til ca. 3 mm. tykkelse, og trykkes let ned i formen
- Æblekompotten fordeles i formene og trykkes godt ned i
- Crumblen fordeles godt på toppen
- Kagerne bages ca. 15 min, indtil de er godt gyldne – laver du én stor, så skal den have ca. 30 min.
- Så snart kagerne tages ud af ovnen, lægges chokoladestykket ovenpå, så det smelter ned i kagen
- Serveres enten lun eller kold, med lidt flødeskum til
Velbekomme 🙂