Tiramisu Lagkage

Jeg ELSKER tiramisu, det er uden tvivl min absolutte yndlings dessert!

Men jeg har aldrig syntes at tiramisu så specielt imponerende ud, at servere for sin gæster. Så endnu engang tænkte jeg – den må da kunne nyfortolkes 🙂 Og det endte med denne lækre sag.

Lagkage med de lækre undertoner af tiramisu. Den består af 2 vanilje bunde, 1 Ladyfingre bund, cremet mascarpone creme og chokolade ganache – og så selvfølgelig masser kakao, Masala vin og kaffe.

Opskriften kommer her.. Rigtig god fornøjelse 🙂

 

 

 

 

Opskrift – Ø22 ca. 12 pers.

 

Vaniljebunde:

3 æg
100g sukker
1/2 vaniljestang
65g mel
1 tsk bagepulver

  • Æg, vaniljekorn og sukker piskes til tykt skum (5min)
  • Mel og bagepulver sigtes sammen
  • De 2 dele vendes forsigtigt sammen og fyldes i en smurt springform
  • Bages 15min ved 200 grader varmluft

 

 

 

Ladyfinger bund:

50g mel
1 knps salt
2 æg (deles i blommer og hvider)
35g sukker
15g sukker
1/2 tsk vaniljesukker

  • Mel og salt sigtes sammen i en skål
  • Blommer piskes med vaniljesukker og sukker (35g), til skum – ca 3 min
  • Hviderne piskes stive og sukker tilsættes (15g) og det piskes til marengs
  • Alle 3 dele vendes sammen af et par gange
  • Fyldes i springform og bages 18 min ved 175 grader varmluft
  • Idet den kommer ud af ovnen, sigtes den med flormelis

image

 

 

 

Mascarpone creme:

500g mascarpone
2 æggeblommer
2 æggehvider
100g sukker
2 blade husblas

  • Husblas ligges i blød i koldt vand
  • Æggeblommer og sukker piskes godt
  • Mascarponen piskes i og piskes til en samlet masse
  • Hviderne piskes stive
  • Smelt husblas i en kasse rolle med ca 1 spsk vand – må ikke koge, skal blot smelte
  • Tilsæt 2 spsk af æggemassen og rør god sammen. Hældes langsomt i resten af ægge massen, mens det vendes godt sammen
  • Vend forsigtigt æggehviderne i

 

 

 

Kaffe blanding:

1 dl stærk kaffe
1/2 dl Masala vin

  • Blandes og sættes til afkøling

 

 

Mokka creme:

 

 

 

 

 

Samlingen

  1. Del vaniljebunden i 2, og læg toppen nederst på det fad den skal serveres på. Sæt kagering og plast omkring
  2. Tag Kaffeblandingen og fordel over hele bunden med en teske – og smør halvdelen af mascarpone cremen ud på bunden og sigt med kakao
  3. Læg Ladyfinger bunden ovenpå og tryk let
  4. Tag Kaffeblandingen igen og fordel over hele bunden med en teske – ikke hælde. Du skal ikke bruge hele blandingen, men blot til det hele har fået en tår
  5. Fordel det sidste mascarpone creme ovenpå, og så den sidste vaniljebund. Pres let ovenpå
  6. Drys hele kagen med kakaopulver og pynt kagen med chokoladebånd og dutter af mokka creme

 

 

 

9 Comments

  • Lise-Lotte 14. november 2015 at 21:21

    Waw ser super lækker ud. Er selv viiiiild med tiramisu 🙂

    Reply
  • Stine 27. december 2015 at 21:20

    Kan den laves to dage før den skal bruges?

    Reply
    • Tineandkjaer 27. december 2015 at 21:33

      Ja det kan den sagtens 🙂

      Reply
  • Jannie 27. december 2015 at 21:55

    Kan man lave den alkoholfri?

    Reply
    • Tineandkjaer 28. december 2015 at 6:37

      Sagtens. Blot undlad det.

      Reply
  • Stine 28. december 2015 at 18:00

    Glæder mig til at prøve den nytårsaften 🙂 hvordan og af hvad laver du chokoladekanten?

    Reply
    • Tineandkjaer 28. december 2015 at 18:03

      Chokolade kanten er lavet af tempereret chokolade, som er smurt ud på et passende stykke kantfolie 🙂 Google evt. “Chokolade kant”

      Reply
  • Pernille 28. februar 2016 at 21:34

    Uhm ser lækker ud.
    Hvor har du købt silikone formen til chokolade halv kuglerne

    Reply
    • Tinesverden 29. februar 2016 at 19:18

      Mange tak 🙂
      Den er købt ved tingtilkager.dk

      Reply

Leave a Comment