HINDBÆR

Brownie/Cheesecake med Hindbær

 

Har bagt denne forfriskende lækkerhed af en kage idag!

Den er så frisk men samtidig meget dyb i smagen pga. browniebunden.. helt sikkert værd at bage, både til hverdag og fest.

 

opskriften passer til en springform på Ø26 eller 30*25 bradepande

Brownie:

200g mørk chokolade

200g blødt smør

250g flormelis

3 æg

100g hvedemel

 

Cheesecake:

400g Neutral flødeost (ikke light)

150g flormelis

½ vaniljestang

2 æg

 

HindbærMousse:

3 dl. piskefløde

100g flormelis

150g hindbær

3 blade husblas

 

image  image

 

fremgangsmåde

Brownie:

Smør + flormelis røres sammen, tilsæt et æg af gangen. Rør mel i og bland godt. Smelt chokoladen og kom det i massen og rør til det netop er samlet.

ligges i bunden af bageformen og glattes godt ud.

 

Cheesecake:

Flødeost, sukker og kornene fra vaniljestangen røres sammen, til en flødeskums lignende masse. tilsæt derefter 1 æg af gangen – ikke overpiske.

bredes udover den ubagte brownie bund og glattes godt ud.

 

Bages derefter 30-40 minutter ved 180 grader varmluft, til den er fast og let gylden på toppen

afkøles derefter i minimum 2 timer.

 

HindbærMousse:

husblas ligges i koldt vand, i ca 10 min.

Imens koges hindbærerne sammen med sukkeret og moses derefter med en gaffel. husblas knuges fri for vand og smeltes ned i den varme hindbær puré.

afkøles derefter til stuetemp.

Fløden piskes til skum og så vendes forsigtigt sammen med det afkølede puré

 

Hindbærmoussen bredes ud på den afkølede kage bund og glattes pænt på toppen.

Hele herligheden sættes derefter på køl, i minimum 5 timer – kan med fordel laves dagen før.

skæres i pæne stykker med en helt rent kniv og pyntes som man ønsker.

 

Rigtig god fornøjelse.

20 Comments

  • Tina kjeldsen 27. december 2016 at 14:27

    Kan man godt bage brownie og cheesecake på torsdag og så kommer hindbærmoussen på om fredagen når den først skal bruges lørdag aften? ?

    Reply
    • Tinesverden 28. december 2016 at 18:35

      Ja sagtens. Blot opbevar kagen overdækket og på køl. Så holder den sig fugtig. Husk hindbær moussen skal nå at sætte sig

      Reply
  • Katja Melchiorsen 28. december 2016 at 20:03

    Har du erfaring med at bage brownie kagen med andet end hvedemel? En af vores gæster til nytår kan ikke tåle gluten…

    Reply
    • Tinesverden 28. december 2016 at 20:06

      Nej der kan jeg desværre ikke være behjælpelig.

      Reply
    • Anonym 28. december 2016 at 21:45

      Du kan lave Gateau Marcel..der er ikke hvedemel i ?

      Reply
  • Katja Melchiorsen 28. december 2016 at 20:10

    Ok. Jeg finder en opskrift på nettet ??

    Reply
  • Jeanett streit Jessen 30. december 2016 at 9:59

    Hvordan får du så fine kanter udskåret ? Har lige sat den i ovnen og venter spændt.

    Reply
    • Tinesverden 30. december 2016 at 10:03

      Jeg skærer med en meget skarp kniv, som jeg tørrer af imellem hvert snit

      Reply
  • Katja Melchiorsen 30. december 2016 at 10:13

    Her er kagen også sat i ovnen ??

    Reply
  • Mathilde 30. december 2016 at 16:11

    Hvad sker der hvis man bruger light? Og er det rigtigt at det er forholdsvist flydende

    Reply
    • Tinesverden 30. december 2016 at 20:33

      Hvis du bruger light, bliver det for flydende. Kun alm duer 🙂

      Reply
  • John Arnskov 24. februar 2017 at 15:24

    Ser 6 stykker….er opskriften beregnet til 6 personer??

    Reply
    • Tinesverden 25. februar 2017 at 6:49

      Nej 🙂 du får en jage i det mål som er beskrevet i opskriften.

      Reply
  • Anonym 17. marts 2017 at 17:21

    Kan kagen når den er helt færdig tåle at stå ude, uden moussen “smelter”?

    Reply
    • Tinesverden 19. marts 2017 at 7:05

      Ja det kan den sagtens 🙂

      Reply
  • Martine 30. juni 2017 at 14:58

    Min mousse skilte efter jeg havde vendt den med hindbær puréen. Har du erfaringer med det?

    Reply
    • Tinesverden 1. juli 2017 at 6:50

      Hejsa..
      Det er typisk fordi at pureen er for varm, i forhold til fløden.

      Reply
  • Vibeke 2. juli 2017 at 10:52

    Hejsa
    Har du erfaring med at fryse den færdiglavede kage

    Reply
    • Tinesverden 11. juli 2017 at 19:39

      Desværre ikke 🙂 men tænker jeg godt at du kan

      Reply
  • Sejla 7. august 2017 at 19:48

    Til hvor mange prs er kagen?

    Reply

Leave a Comment