HINDBÆR

Brownie/Cheesecake med Hindbær

 

Har bagt denne forfriskende lækkerhed af en kage idag!

Den er så frisk men samtidig meget dyb i smagen pga. browniebunden.. helt sikkert værd at bage, både til hverdag og fest.

 

opskriften passer til en springform på Ø26 eller 30*25 bradepande og er oprindeligt set ved Hummingbird Bakery

 

Brownie:

200g mørk chokolade

200g blødt smør

250g flormelis

3 æg

100g hvedemel

 

Cheesecake:

400g Neutral flødeost (ikke light)

150g flormelis

½ vaniljestang

2 æg

 

HindbærMousse:

3 dl. piskefløde

100g flormelis

150g hindbær

3 blade husblas

 

image  image

 

fremgangsmåde

Brownie:

Smør + flormelis røres sammen, tilsæt et æg af gangen. Rør mel i og bland godt. Smelt chokoladen og kom det i massen og rør til det netop er samlet.

ligges i bunden af bageformen og glattes godt ud.

 

Cheesecake:

Flødeost, sukker og kornene fra vaniljestangen røres sammen, til en flødeskums lignende masse. tilsæt derefter 1 æg af gangen – ikke overpiske.

bredes udover den ubagte brownie bund og glattes godt ud.

 

Bages derefter 30-40 minutter ved 180 grader varmluft, til den er fast og let gylden på toppen

afkøles derefter i minimum 2 timer.

 

HindbærMousse:

husblas ligges i koldt vand, i ca 10 min.

Imens koges hindbærerne sammen med sukkeret og moses derefter med en gaffel. husblas knuges fri for vand og smeltes ned i den varme hindbær puré.

afkøles derefter til stuetemp.

Fløden piskes til skum og så vendes forsigtigt sammen med det afkølede puré

 

Hindbærmoussen bredes ud på den afkølede kage bund og glattes pænt på toppen.

Hele herligheden sættes derefter på køl, i minimum 5 timer – kan med fordel laves dagen før.

skæres i pæne stykker med en helt rent kniv og pyntes som man ønsker.

 

Rigtig god fornøjelse.