Snickers Tærte

Mums siger jeg bare 🙂 Hvis du elsker snickers – eller bare alt der indeholder gode mængder af chokolade & karamel, så er denne tærte lige noget for dig.

Den er nem at gå til, og kan nemt laves nogle dage i forvejen og smides i fryseren.

Lad os springe ud i det….

 

Opskriften indeholder Affiliate links

 

 

 

Opskrift – Ø18

 

Du skal bruge;

Tærtering Ø18
Silikoneform/ring Ø16
Saltede peanuts
Grøn skovsyre
Chokolade perler

 

 

Bund:

100g mel
25g usødet kakao
25g mandelmel
75g smør (koldt)
50g flormelis
1 knsp salt
½ æg

  • Kom mel, mandelmel, flormelis, kakao, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
  • Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i ½ time
  • Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18, stik med en gaffel i bunden og bag den ved 200 grader i ca. 12-15 min
  • Lad den afkøle.

 

 

 

Karamel:

100ml fløde
200g sukker

  • Fløden varmes i en kasserolle, og sættes til side
  • Sukkeret smeltes i en kasserolle, til det er helt gyldent, og den lune flødes piskes i, lidt af gangen – Skulle det klumpe lidt, smelt det da sammen igen over varmen.
  • Fordeles ovenpå bunden, og lad karamellen sætte sig på køl

 

 

 

Chokolade ganache:

100g chokolade – Brug helst en god mørk
100ml fløde

  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
  • Fløden opvarmes til kogepunktet, og hældes over chokoladen
  • Rør det godt sammen, uden at piske i det
  • Lad det køle en smule af, og hæld det ovenpå karamellen
  • Sættes på køl, til den har sat sig

 

 

 

Karamelmousse:

2½ dl fløde
100g Callebaut GOLD – eller anden karamelliseret chokolade (kan evt. laves selv eller købes ved http://www.cakesandmore.dk)
1 blad husblas
En lille håndfuld hakkede peanuts

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokolade og 1 dl af fløden kommes i en kasserolle, og lunes til chokoladen er smeltet
  • Tilsæt husblas, og rør det godt sammen, lad det afkøle let
  • Den resterende fløde piskes til let skum, og vendes sammen med den afkølede chokoladecreme
  • Moussen kommes i en silikoneform ø16 med flad top, eller alternativt en kagering med plast. og toppes med hakkede peanuts
    Lad moussen sætte sig helt på frys – nogle timer eller over natten
  • Vend moussen ud af formen og placer ovenpå din tærtebund, pynt med skovsyre, hakkede peanuts og chokoladekugler

 

Velbekomme

 

7 Comments

  • Jane petersen 12. juni 2018 at 8:20

    Skal prøves . Ser så lækker ud 👍🏻

    Reply
  • Sara 19. juni 2018 at 19:27

    Skal bage denne lækre sag i weekenden, men er lidt i tvivl om en del af din opskrift. Der står ved chokolade ganachen at der skal pyntes med Oreos. Er det hele Oreos man ligger i et lag rundt ovenpå ganachen eller hvordan skal det præcist forståes?

    Reply
    • Tinesverden 19. juni 2018 at 20:16

      Ja hvordan det med Oreos var sneget sig ind, er mig en gåde 😃 men det er nu slettet – ingen Oreos i denne

      Reply
      • Sara 20. juni 2018 at 10:47

        Helt ok, så giver det mere mening 👍🏼😊

        Tak for svar 😊

        Reply
  • Karina Rasmussen 24. august 2018 at 18:29

    Du skriver den kan fryses flere dage i forvejen, er det med bund og det hele, altså uden pynt ?

    Reply
    • Tinesverden 26. august 2018 at 8:15

      Den kan fryses uden pynt 😊

      Reply
  • Karina 30. august 2018 at 4:25

    Jeg skal have moussen i en elipseform, hvor mange portioner tror du så jeg skal lave af den for det passer

    Reply

Leave a Comment