Rudolf Flødeboller

Den søde juletid er inden længe over os… Elsker denne tid på året.

Fuld af lys, kærlighed og magi…. Og nu også søde skønne Rensdyr flødeboller – bedre kendt som Rudolf.

Her giver jeg jer opskriften på 15 søde af slagsen..
Husk endelig at tag @Cakesbytinesverden, hvis du laver dem og deler på Instagram 🙂

 

 

Opskrift

 

Bunde:

200g Rå Marcipan
1 tsk. Pebernød krydderi (Det du køber i brevform i supermarkedet)
Lidt flormelis

  • Ælt Marcipan og krydderi godt sammen
  • Udrulles til ca 2-3 mm i lidt flormelis, og udstikkes i runde bunde med Ø5cm
  • Bundene placeres på en bageplade og bages 5-7min ved 180 grader, til de er let gyldne i kanterne
  • Afkøl

 

 

Skum:

200g sukker
100g æggehvide
0,6 dl vand

  • Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det sammen til temperaturen rammer 115 grader
  • Pisk æggehviderne stive lige inden sukkerlagen er klar, og hæld det derefter i, imens der piskes godt
  • Pisk skummet ved høj hastighed i ca. 10 min – eller til skålen er afkølet. Skummet skal kunne danne top på piskeriset
  • Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt toppe på bundene
  • Drys skummet med lidt Pebernød krydderi, så første bid emmer af jul…
  • Lad flødebollerne stå og sætte sig på bordet, imens du temperer din chokolade

 

 

Overtræk:

150g lys chokolade
150g Mørk chokolade
30g kakaosmør

Sugareyes
Rød chokoladeknap
Julekrymmel

  • Start med at temperer din chokolade
    Du kan følge min guide på nem chokolade temperering lige HER
  • Tag lidt af chokoladen fra, kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul.
    Sprøjt 15 par gevirer på et stykke bagepapir, de behøver ikke være perfekte og må gerne være uens.
    Læg bagepapiret i fryseren i 5-10min, imens du begynder at overtrække dine flødeboller.
  • Overtræk 5 af gangen, og inden chokoladen sætter sig, dypper du enden af geviret i chokolade, og trykker den ind i selve flødebollen
    Hold kort, eller pust så de sætter sig. og kom en smule krymmel rund i kanten (når du det ikke, kan det gøres til sidst)
  • Fortsæt til alle flødebollerne er overtrukket
  • Kom resten af chokoladen i din sprøjtepose, og sæt øjne og næse på, når chokoladen er hærdet.
    Nåede du ikke krymmel tidligere, så læg en tynd stribe chokolade i bunden nu, og dyp i krymmel.