Den søde juletid er inden længe over os… Elsker denne tid på året.
Fuld af lys, kærlighed og magi…. Og nu også søde skønne Rensdyr flødeboller – bedre kendt som Rudolf.
Her giver jeg jer opskriften på 15 søde af slagsen..
Husk endelig at tag @Cakesbytinesverden, hvis du laver dem og deler på Instagram 🙂
Opskrift
Bunde:
200g Rå Marcipan
1 tsk. Pebernød krydderi (Det du køber i brevform i supermarkedet)
Lidt flormelis
- Ælt Marcipan og krydderi godt sammen
- Udrulles til ca 2-3 mm i lidt flormelis, og udstikkes i runde bunde med Ø5cm
- Bundene placeres på en bageplade og bages 5-7min ved 180 grader, til de er let gyldne i kanterne
- Afkøl
Skum:
200g sukker
100g æggehvide
0,6 dl vand
- Kom sukker og vand i en kasserolle, og kog det sammen til temperaturen rammer 115 grader
- Pisk æggehviderne stive lige inden sukkerlagen er klar, og hæld det derefter i, imens der piskes godt
- Pisk skummet ved høj hastighed i ca. 10 min – eller til skålen er afkølet. Skummet skal kunne danne top på piskeriset
- Kom skummet i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt toppe på bundene
- Drys skummet med lidt Pebernød krydderi, så første bid emmer af jul…
- Lad flødebollerne stå og sætte sig på bordet, imens du temperer din chokolade
Overtræk:
150g lys chokolade
150g Mørk chokolade
30g kakaosmør
Sugareyes
Rød chokoladeknap
Julekrymmel
- Start med at temperer din chokolade
Du kan følge min guide på nem chokolade temperering lige HER - Tag lidt af chokoladen fra, kom den i en sprøjtepose og klip et lille hul.
Sprøjt 15 par gevirer på et stykke bagepapir, de behøver ikke være perfekte og må gerne være uens.
Læg bagepapiret i fryseren i 5-10min, imens du begynder at overtrække dine flødeboller. - Overtræk 5 af gangen, og inden chokoladen sætter sig, dypper du enden af geviret i chokolade, og trykker den ind i selve flødebollen
Hold kort, eller pust så de sætter sig. og kom en smule krymmel rund i kanten (når du det ikke, kan det gøres til sidst) - Fortsæt til alle flødebollerne er overtrukket
- Kom resten af chokoladen i din sprøjtepose, og sæt øjne og næse på, når chokoladen er hærdet.
Nåede du ikke krymmel tidligere, så læg en tynd stribe chokolade i bunden nu, og dyp i krymmel.