RUBY Ispinde

Nu kan det altså ikke vare længe, før is tiden – altså den gode af slagsen – snart er over os igen 🙂

Disse lækre små is pinde er lavet med brug af ismaskine, og i Silikomarts silikone isform…
De er ret nemme at gå til og super lækre.

Er du ikke ejer af en ismaskine, så kan du forsøge at indfryse ismassen i en bøtte, og røre i det ca. hver halve time til isen har sat sig nok til at hælde i en form – Denne metode har jeg dog ikke testet!

 

 

 

Opskrift – 8 stk.

½ vaniljestang
1 dl letmælk
2 dl fløde
2 æggerblommer
55g sukker
80g RUBY chokolade

  • Æggeblommer og sukker piskes let sammen
  • Mælk, fløde og vaniljekorn varmes op, til lige under kogepunktet, og hældes i æggemassen under piskning
  • Hele massen hældes retur i gryden, og varmes langsomt op, til det begynder at tykne – ca. 85 grader. Det må ikke koge
  • Iscremen hældes over chokoladen, og det smeltes sammen under omrøring
  • Lad massen køle helt af, og kør derefter på ismaskine i ca. 30min, eller til en dejlig cremet is
  • Kommes i isforme, og sættes på frys i minimum 1 døgn, inden de overtrækkes med chokolade

 

 

Chokoladeovertræk:

300g RUBY chokolade
1 tsk kokos olie, eller tilsvarende kakaosmør

  • Temperer chokoladen og hæld i et højt glas
  • Dyp ispindende enkeltvis og læg dem på et spækbræt med film på, så de ikke “limer” sig fast
  • Kom isene i fryseren og pak den derefter ind enkeltvis i film, så er de klar til servering når lysten melder sig 🙂

 

Tip: Har du et metalsegl, kan du lægge det i fryseren til det er helt koldt. Dryp små klatter tempereret chokolade på film eller lign, og sæt det frosne stempel på. Få sekunder efter, har du det fineste chokolade segl, som du kan sætte på dine is, umiddelbart efter overtrækning.

 

 

No Comments

Leave a Comment