Nytårskage med jordbær & asti

image

Denne kage blev årets nytårs kage herhjemme, men den kan også meget vel spises, alle andre tider på året.

Kagen er en blanding af sødt, blødt og syrligt. Kagen kan med fordel laves dagen før.

Opskriften får i her… Rigtig godt nytår ?

image

image

image

Opskrift – form Ø18 til ca 10 pers

 

Marcipan bund

2 æg

66g sukker

45g mel

1/2 tsk vaniljesukker

1/2 tsk bagepulver

20g revet marcipan

 

Chokolade creme

150g mørk chokolade

1/2 dl mælk

2 dl fløde

2 blade husblas

 

Jordbær puré

150g frosne jordbær

1 dl vand

1 tsk sukker

1 1/2 blad husblas

 

Jordbær/asti mousse

1 æg

100g sukker

300g frosne jordbær

50g hvid chokolade

1 dl Asti eller champagne

6 blade husblas

3 dl fløde

 

Marcipanbund: Æg og sukker piskes lyst og luftigt. Det øvrige vendes forsigtigt i, uden alt luften slåes ud. Kommes i en smurt springform Ø18, og bages 15min ved 200 grader. Afkøles. Og placeres efterfølgende på et fad, med en kagering med kageplast omkring.

Tip: skær yderste “brændte” kant af, så blir snittet pænere

image

 

Chokolade creme: Husblas udblødes i koldt vand i 20min. Chokoladen hakkes og smeltes over vandbad. Mælkes opvarmes efterfølgende i en gryde indtil det koger. Husblasen røres ud i mælken og det hældes i chokoladen og røres sammen.. Lad det afkøle let.

Fløden piskes til flødeskum og vendes sammen med chokoladen. Chokolade cremen hældes over bunden og kagen sættes på køl 2 timer.

image

image

 

Jordbær puré: Husblas udblødes i koldt vand i min. 5 minutter. Bær, sukker og vand kommes i en gryde og koges godt op. Pureres efterfølgende med en stavblender og husblasen røres i. Lad det afkøle til stuetemp. Og hæld det derefter forsigtigt over chokolade cremen. Afkøles i 2 timer eller natten over.

image

image

 

Jordbær/Asti mousse: Husblas udblødes i koldt vand i 20min. Jordbærene kommes i en gryde og koges op, til de kan stavblendes til puré.. Chokoladen hakkes og kommes i den varme puré indtil det er smeltet. Hæld asti og husblas i og rør godt sammen. Afkøl let.

Sukker og æg kommes i en skål og piskes til en luftig æggesnaps. Det tager ca. 5 min. Vendes sammen med den let afkølede jordbær puré.

Fløden piskes til skum og det hele vendes forsigtigt sammen.

image

image

 

Kagen tages ud af kageringen og der kommes et nyt stykke plastik inde i ringen. Ringen placeres nu over kagen, med ca. 1 cm fri hele vejen rundt. Jordbær moussen hældes over kagen, så det løber godt ned af siderne. Kagen sættes på køl i min. 3 timer inden den pyntes.

 

image

 

Pynt: Jeg har valgt at pynte med flager af tempereret chokolade, moussebomber, tørrede korn blomster og stjerner/tal af fondant, malet med guldstøv

image

image

image

 

19 Comments

  • Anonym 29. december 2015 at 16:48

    Hvordan er mousse bomberne lavet?

    Reply
    • Tineandkjaer 29. december 2015 at 21:37

      Det er jordbær/asti moussen som er støbt i en halvcirkel silikoneform ?

      Reply
  • Katrine hansen 29. december 2015 at 18:30

    Hej Tine.
    Jeg tænker, at jeg vil prøve og lave denne nytårskage 🙂
    Men jeg har dog lige et par spørgsmål. Hvor mange dage inden vil du anbefale man kan lave den inden man skal bruge den? Tænker mere i forhold til hvis man vælger, at lave den til andre lejligheder? .. Er to dage for meget? Og bliver kagen våd af og stå i køleskabet hvis man laver den et par dage før?
    Hvad har du brugt af form til de halve kugler på toppen af kagen?
    Mvh. Katrine ?

    Reply
    • Tineandkjaer 29. december 2015 at 21:40

      Du kan sagtens påbegynde at lave kagen ex. Mandag, færdiggøre den tirsdag og servere den tirsdag aften/onsdag middag.. Senere ville jeg ikke selv gøre det, af hensyn til holdbarheden på fløden ?
      Moussebomberne er støbt i en halvkugle silikoneform, som måler ca 2-3 cm i diameter – de købes på nettet.

      Mvh Tine

      Reply
      • Katrine 30. december 2015 at 9:45

        Hvor tykke fik du din bund Tine?
        Mvh. Katrine

        Reply
        • Tineandkjaer 30. december 2015 at 11:24

          Har netop tilføjet et nyt billede, hvor du kan se snittet ?

          Reply
  • Katrine 30. december 2015 at 9:08

    Hej Tine.
    Tak for dine svar.
    Jeg er nu gået i gang med kagen. Bunden er i ovnen nu. Men jeg synes den får en bule på midten. Ville du bare skærer den lige når den er afkølet? ?
    Mvh. Katrine.

    Reply
  • Nicoline 27. december 2016 at 11:57

    kan man godt bare bruge verdi til mousssen??

    Reply
    • Tinesverden 27. december 2016 at 12:23

      Ja det kan du sagtens ?

      Reply
  • Anonym 27. december 2016 at 20:29

    Er det muligt og bruge hindbær istedet for jordbær (har allergi over for jordbær?)

    Reply
    • Tinesverden 28. december 2016 at 18:36

      Ja kan du sagtens.

      Reply
  • Camilla Poulsen 25. maj 2017 at 15:20

    Hej ☺️☀️

    Hvor længe kan moussebomberne holde sig i fryseren ?
    Kan de laves er par dage før ☺️

    Reply
    • Tinesverden 28. maj 2017 at 7:18

      De kan holde sig en månedstid på frys ??? Så det kan du sagtens

      Reply
      • Lisbeth 29. december 2017 at 8:43

        Skal mussebumberne være frossene når de kommer på kagen

        Reply
        • Tinesverden 29. december 2017 at 10:35

          Ja helst, eller godt satte så de kommer pæne ud af formen

          Reply
  • Lisbeth 29. december 2017 at 8:29

    Hej de der mussebumber som du fryser kommer du dem frossene på kagen. Jeg kan se i andre opskrifter de kommer hele kagen i fryseren skal/ kan denne kage også fryses.

    Reply
    • Tinesverden 29. december 2017 at 10:35

      Den skal ikk fryses, blot sætte sig. Bomberne fryses for at de kan fåes pænt ud af formen

      Reply
      • Lisbeth 29. december 2017 at 11:24

        Tusind tak jeg er godt igang

        Reply
  • Maria Knudsen 13. juni 2019 at 6:49

    Kan hele kagen fryses ned således man bare skal tage den op dagen forinden og pynte den?
    Mvh Maria Knudsen

    Reply

Leave a Comment