Så nærmer julen sig så småt – kun 12 dage tilbage 🙂
En af de ting jeg husker bedst, fra julen i min barndom, er når vi trillede havregrynskugler. De er lækre kolde, nemme at lave og for det meste altid et hit ved ungerne. Selv husker jeg bedst smagen af mandelessens – den overdøvede tit resten… Men mine unger har en kæmpe kærlighed til romkugler, så denne opskrift er en dejlig kombination, af mine minder og deres yndlings.
De kan trilles i stort set alt lige fra krymmel til lakrids, vi valgte denne gang at trille dem i krymmel, kokos og kakaopulver
God fornøjelse
Opskrift til 50 stk
50g smør – stuetemp.
170g sukker
200g havregryn
4 spsk kold kaffe (kan IKKE smages)
1 spsk Romessens
1 tsk Mandelessens
2 spsk hindbærsyltetøj
50g usødet kakao
2 spsk vand
Smør og sukker blandes godt sammen- Resten tilsættes og massen æltes godt sammen
- Trilles til ca. 50 små kugler
- Vendes i krymmel/kokos eller andet
- Opbevares på køl