Lemon Cheesecake

Der er altså bare noget helt fantastisk over cheesecake… Den der fløjlsbløde cremede masse og den sprøde bund.. mums!

Og denne Cheesecake er absolut ingen undtagelse. Jeg lavede den til min fødselsdag forleden, og den var et KÆMPE hit..

Opskriften den får i her.

 

temporary

IMG_0550

 

Opskrift – Ø22 ca. 15-20 personer

 

Bund:

100g Digestive

100g Bastogne kiks

125g smeltet smør

 

  • Kiksene knuses godt, så de er helt smuldret
  • Smørret smeltes og røres god sammen med de knuste kiks
  • En bageform Ø22 fores med kageplast – eller alternativt en plastiklomme som er klippet op, og sættes på det ønskede kagefad
  • Kikse massen trykket godt ned, så den har en ensartet tykkelse
  • Afkøles i køleskabet i ca. 15 min

 

 

Ostefyldet:

5 blade husblast

100g hvid chokolade

korn fra ½ vaniljestang

75g flormelis

4 spsk. cremefraiche

225g Philadelphia smørost – ikke light

3 dl fløde

2 citroner (Du skal i alt til opskriften bruge 3)

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med havdelen af fløden og saften fra den ene citron og det smeltes godt sammen
  • Husblas vrides for vand og kommes i den varme chokolademasse – sættes til side
  • Flormelis, cremefraiche, ost, revet citron skal fra begge citroner og vanilje kommes i en skål, og piskes godt sammen, indtil der ikke er nogle klumper
  • Halvdelen af ostemassen kommes op i kasserollen til chokolademassen, og det røres godt og hurtigt sammen, så husblasen ikke trevler
  • Chokolade/ostemassen kommes derefter tilbage i skålen og blandes med det sidste af ostemassen
  • Den resterende halvdel fløde piskes til skum, og vendes forsigtigt sammen med det andet
  • Det hældes derefter ovenpå kiksebunden, og afkøles i ca. 3 timer, gerne længere – eller til overfladen er HELT fast

 

img_7109

 

 

Gelé:

4 blade husblas

2 dl vand

saft fra 2 citroner

40g sukker

lidt gul pastafarve

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Vand, citronsaft og sukker koges godt op, til sukkeret er helt smeltet
  • Lidt gul pastafarve tilsættes, så det får den ønskede gule farve
  • Husblas røres godt ud i, og det sættes til side til det er helt koldt
  • Geleen hældes nu meget langsomt – gerne med en ske, over den afkølede cheesecake
  • Kagen sættes på køl indtil den har sat sig, og skæres derefter forsigtig fri af kageplasten.

 

 

Kagen pyntes med SUMMER kugler fra LakridsbyBülow, gule stedmoder blomster, guldstøv og snirkler af hvid chokolade..

Rigtig god fornøjelse

 

img_7110

img_7111

img_7122

img_7126

temporary

temporary

IMG_0550