Karamel Oreos

image

Endnu en opskrift med Oreos – men de er altså også bare så lækre ? Denne gang i en hjemmelavet version, med en lækker karamelcreme..

Opskriften fandt jeg oprindeligt inspiration fra ved twin-food.dk, men blev idag mindet om at det var længe siden at jeg havde bagt dem, da onlinemagasinet ChriChri bragte en opskrift meget ligende. Deres versioner kan i finde via deres hjemmesider ?

image

 

Opskrift – ca. 16 stk.

 

Kiks:

50g usødet  kakao

125g mel

1 tsk vaniljesukker

100g koldt smør

85g sukker

1 æg

1 spsk vand

 

  • Alt det tørre kommes i en skål og smørret kommes i, i små tern. Dejen røres godt sammen indtil smørret er smuldret helt ud
  • Tilsæt ægget og vandet, rør til massen er samlet
  • Pak massen ind i et stykke film og læg på køl i 20min
  • Udrulles i lidt mel, til ca 3mm tykt. Udstikkes i 32 cirkler som placeres med lidt mellemrum, på en bagepladeimage
  • Bages 8min ved 180 grader og afkøles

 

Karamel smørcreme:

2,5 spsk sukker

0,75 dl vand

80g flormelis

1 tsk vaniljesukker

80g blødt smør

 

  • Sukkeret drysses ud på en pande og smeltes ved middel varme, til det er helt lysebrunt.
  • Vandet tilsættes og det koges sammen til en tyk sirup – det tager ca 10min
  • Sættes til afkøling i minimum 30min
  • Smør, vanilje og flormelis piskes i 5 min til en let og luftig creme – karamellen tilsættes og det piskes sammen.
  • Smørcremen kommes i en sprøjtepose, og der kommes en lille klat på hver anden kiks, og samles så 2 og 2.
  • Opbevares køligt image

2 Comments

  • Eva Amstrup 9. oktober 2016 at 16:43

    HEJ TINE , LÆKKER BLOG DU HAR . KUNNE DU FORTÆLLE MIG HVAD SLAGS TYLLE DU BRUGER TIL DISSE OREO KIKS, HVOR ER DE FINE
    MVH EVA AMSTRUP

    Reply
    • Tinesverden 12. oktober 2016 at 12:45

      Mange tak 🙂
      Jeg har brugt Wiltons M1 – en stor åben stjernetyl
      Mvh Tine

      Reply

Leave a Comment