Karamel Cheesecake

IMG_3271

Cheesecake, chokolade OG karamel… det kan da umuligt gå galt… Og det har det heller ikke gjort i denne opskrift. En lækker, sød og cremet cheesecake, hvis smag minder lidt om de lækre skildpadder fra Tom’s.

Jeg har valgt at lave kagen i en Ø18 form, men egentlig kunne den også sagtens portions anrettes i nogle små forme, hvis det nu skal se lidt mere overdådigt ud.. Men det kan DU jo prøve dig frem med 🙂

Håber i kan lide kagen 🙂 Rigtig god bage-fornøjelse

IMG_3268

IMG_3277

IMG_3291

 

Brownie bund:

100g blødt smør

125g flormelis

2 æg

50g mel

100g smeltet mørk chokolade

 

  • Smør og flormelis piskes lyst og luftigt
  • Æg tilsættes et af gangen, og der piskes godt imellem
  • Melet kommet i, og til sidst den smeltede chokolade
  • Kommes i en form Ø18, og bages ca. 25 min ved 190 grader
  • Når den kommer ud, skæres den yderste kan af, hvis den er blevet for mørk

IMG_6281

IMG_6286

 

Cheesecake:

2 dl fløde

3 blade husblas

40g flormelis

25g brunfarin

3 spsk creme fraich

150g Philadelphia smørost

1 tsk romessens

125g Dulche de leche (Kan købes færdigt eller laves sådan her: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/

 

  • 1 ½ dl fløde kommes i en skål og piskes til let skum – sæt til side
  • Husblas udblødes i vand i 10 min, og kommes derefter en i kasserolle, sammen med den sidste ½ dl fløde, som lunes indtil det er smeltet sammen
  • Det resterende kommes i en skål, og piskes til der ikke er flere klumper
  • Halvdelen af ostecremen kommes op i kasserollen og røres godt sammen med husblas/fløde. Derefter kommes det retur og blandes sammen i den anden skål
  • Flødeskummet vendes i til sidst

IMG_6285

IMG_6283

 

Derudover skal du bruge:

Bagering

Kantfolie 8cm

Chokoladesauce/smeltet chokolade

Smeltet Dulche de leche (opvarmes kort i mikroovnen)

Lidt hakket chokolade – jeg brugte hvid og mørk

 

Sådan gør du…

  1. Kagen anbringes på det ønskede kagefad, og bageringen med kantfolie anbringes udover, så der er ca. 1 cm fri hele vejen rundt
  2. Ostemassen hældes udover og fadet bankes let i bordet, så det kommer helt ned om kanten, og evt. luftbobler forsvinder
  3. Kagen sættes på køl i ca. 2 timer, hvorefter kantfolien forsigtigt fjernes, og kagen pyntes som ønsket

 

Velbekomme 🙂

IMG_3275

5 Comments

  • Laura Krogsøe 6. oktober 2017 at 9:58

    hej Tine

    Ih er helt inspirereret af din fine blog 🙂
    Denne må jeg prøve, men hvornår skal romessensen i?

    Knus Laura

    Reply
    • Laura Krogsøe 6. oktober 2017 at 10:00

      Ah… nu gennemskuede jeg det! Never mind.
      #læsopskriftenlangsomtigennem 🙂

      Reply
      • Tinesverden 6. oktober 2017 at 15:41

        Hej Laura 😊

        Det er jeg glad for at du er..
        Og godt du fandt ud af det..

        Reply
  • Malou 14. januar 2018 at 12:41

    Hvornår skal farinen i? 🙂

    Reply
    • Tinesverden 14. januar 2018 at 15:03

      Punkt 3 “Det resterende kommes i en skål” 😊

      Reply

Leave a Comment