Fyldte chokolader med karamel & havsalt

image

Det er altså bare lidt hyggeligt at lave sine egne fyldte chokolader, fremfor at købe de fabriksfremstillede i supermarkedet… Og påsken er bare endnu en rigtig god anledning 🙂 Hvis de pakkes lidt ekstra fint i lidt folie eller en lille æske, så er de den perfekte værtindgave, til påskens frokoster.

Jeg har støbt chokoladerne i 2 forskellige forme. En hjerteform af hård plast og en silikoneform med halvkugler. Begge kan bruges til støbning af chokolader, men den af hård plast er helt klart nemmest, når der skal laves mange da den er nemmere at “banke” og håndtere.

Opskriften giver ca. 20 fyldte chokolader, alt efter størrelse.

image

 

Det skal du bruge;

 

Form og spatel

200g mørk chokolade

½ dåse karamelliseret mælk

Havsalt

70g mælke chokolade

70ml fløde

 

Sådan gør du;

 

Først laver du en blød ganache – mælkechokoladen hakkes fint, fløden bringes i kog og hældes over chokoladen, og det røres sammen til det er samlet. Sættes på køl 30min.

Chokoladen smeltes – HUSK at temperer chokoladen eller evt. benyt en god overtrækschokolade, hvis du ikke er så ferm med temperering. Fyld hvert hul i formen med den smeltede chokolade og lad formen stå ca. 1 minut. vend derefter formen rund, så alt det overskydende chokoladen kommer ud. Bank godt på formen, så skallen bliver så tynd som muligt. Sættes på køl 5 min.

Du kan starte med at duste formen en smule med lidt pulver, for at skabe en flot overflade 🙂 Jeg har dustet disse med lidt støv i “bourgogne” og “perlemor”

I hvert hul i formen fyldes, alt efter størrelse, 1 tsk. mælkechokolade ganache og 1 tsk. karamelliseret mælk, efterfulgt af et lille drys havsalt.

Den resterende chokolade hældes over alle hullerne og skrabes over med en spatel, så hullerne lukkes og den resterende chokolade ryger af. Chokoladerne afkøles og bankes forsigtigt ud af formen.

Tip: Lav det på et stykke bagepapir, så kan chokoladen nemlig genbruges når den er størkenet

 

Velbekomme og rigtig god påske

 

image

image

image

image

No Comments

Leave a Comment