Frangipane tærte med hindbær

Så er der endnu engang blevet bagt i mit skønne køkken..
Jeg var så heldig at få den bedste perforerede tærtering i julegave – købt i kunst&køkkentøj (ikke sponsoreret) og den bager bare SÅ sprøde og ensartede tærtebunde.

Denne tærte er sådan en smule konfekt agtig og meget let i det – både i smagen og at lave.
Ønsker man en smule udviddet version, kan man tilføje halve friske hindbær i frangipanen inden den bages.

God bagelyst

 

C5C7F23C-F61D-498B-ADFB-EE4798168B86

C1D00388-5F57-4554-B7C2-AD30208F4F7C

2B02BEDF-2F1C-42FE-B283-3B6F34D45F51

431257FE-897B-4E69-A1C3-17D2AEEF0E33

 

Opskrift – Ø18 ca. 10-12 pers.

 

Tærtebund:

125g mel

25g mandelmel

75g smør (koldt)

50g flormelis

1 knsp salt

½ æg

 

 

Frangipane:

50g mandelmel

50g blødt smør

50g sukker

½ æg

2 spsk Baileys

 

 

Hindbær sirup: (kan også købes færdigt eller erstattes med anden frugt sirup)

2 dl frosne hindbær

2 tsk vaniljesukker

1 dl vand

1,5 dl sukker

 

 

Hindbær chokolade:

100g mælkechokolade

80ml hindbær sirup

70ml fløde

 

 

Sådan gør du:

 

Tærtebund:

Kom mel,mandelmel, flormelis, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i 1 time

Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18, og sæt på køl imens du laver fangipane

 

Frangipane:

Kom alle delene i en skål og piske det rigtig godt sammen.
Fordel ovenpå tærtebunden i et lige lag, og bag tærten ca. 20min ved 190 grader.
Når den kommer ud af ovnen trykkes der let ned, med en ske eller lign, så der er god plads til chokolade cremen ovenpå.

 

Hindbærsirup:

Kom alle ingredienserne i en kasserolle, og kog det godt sammen – bærrene må gerne moses let, men må ikke stavblendes
Når siruppen begynder at tykne godt, det tager ca. 10min, tages kasserollen af og siruppen hældes igennem en sigte, så du kan har den rene sirup tilbage

Obs: Kan opbevares i en lille bøtte/flaske på køl, og bruges til desserter og ligenende.

 

Hindbær chokolade:

Chokoladen smeltes i en skål, over vandbad
Fløde og sirup kommes i en kasserolle, og bringes til kogepunktet. Hældes over chokoladen og røres godt sammen, til en blank ganache.
Hældes ovenpå tærtebunden, og sættes på køl i minimum 2-3 timer, gerne natten over

Pyntes med skovsyre, perler, smeltet chokolade & hindbærpulver

 

C5C7F23C-F61D-498B-ADFB-EE4798168B86

 

2 Comments

  • Karina Rasmussen 29. december 2017 at 9:41

    Hvilken mælkechokolade bruger du

    Reply
    • Tinesverden 29. december 2017 at 10:36

      Callebaut, men alle kan bruges

      Reply

Leave a Comment