Flødeboller med brændte mandler & kirsebærskum

Ahhhh den søde juletid ? elsker den! Og hvorfor ikke bringe julen ind i underskønne flødeboller også – for jeg er som så mange andre pt. ramt af #flødebolleepidemi

Værsgo her er opskriften… Er sikker på i vil elske dem!

 

 

 

Opskriftca. 20-25 stk.

 

Bunde:

200g Marcipan

35g brændte mandler (eller flere efter smag)

Lidt flormelis

  • Mandlerne hakkes fint og æltes ind i marcipanen
  • Massen udrulles i lidt flormelis til ca 3-4 mm tykkelse, og udstikkes i cirkler som er ca 5 cm i diameter
  • Placeres på en bageplade og bages i ca 8 min ved 200 grader. Til de er let gyldne i kanterne.
  • Afkøles helt

 

 

Skum:

200g sukker

100g æggehvide

0,6 dl vand

2 spsk kirsebær sirup

evt. 2-3 tsk kirsebær eller hindbær støv

  • Kom sukker, vand, vanilje og sirup i en kasserolle, og kog det godt sammen til temperaturen rammer 115 grader
  • Pisk æggehviderne stive lige inden sukkerlagen er klar, og hæld det derefter i, imens der piskes god
  • Pisk skummen ved høj hastighed i ca 10min – eller til skålen er afkølet.
  • Tilsæt støv ved behov og efter smag
  • Kom skummen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt toppe på bundene
  • Lad dem stå på bordet og sætte sig i ca 30min

 

 

Overtræk:

300g god hvid chokolade

1 tsk kokos olie

Groft hakkede brændte mandler

  • Hak chokoladen, og smelt 3/4 over vandbad til det rammer 45 grader. Tag af vandbadet og tilsæt den sidste chokolade… Rør godt i det, til temeraturen rammer 27 grader. Tilsæt kokos olie og varm kort igen over vandbad til temp. siger 28-29 grader
  • Hæld chokoladen i et højt glas og dyp en af gangen… Lun evt chokoladen kort igen, hvis den blir for tyk undervejs
  • Drys med det samme med mandler

 

Kan opbevares i en bøtte i nogle dage.

 

God fornøjelse