Ahhhh den søde juletid ? elsker den! Og hvorfor ikke bringe julen ind i underskønne flødeboller også – for jeg er som så mange andre pt. ramt af #flødebolleepidemi
Værsgo her er opskriften… Er sikker på i vil elske dem!
Opskrift – ca. 20-25 stk.
Bunde:
200g Marcipan
35g brændte mandler (eller flere efter smag)
Lidt flormelis
- Mandlerne hakkes fint og æltes ind i marcipanen
- Massen udrulles i lidt flormelis til ca 3-4 mm tykkelse, og udstikkes i cirkler som er ca 5 cm i diameter
- Placeres på en bageplade og bages i ca 8 min ved 200 grader. Til de er let gyldne i kanterne.
- Afkøles helt
Skum:
200g sukker
100g æggehvide
0,6 dl vand
2 spsk kirsebær sirup
evt. 2-3 tsk kirsebær eller hindbær støv
- Kom sukker, vand, vanilje og sirup i en kasserolle, og kog det godt sammen til temperaturen rammer 115 grader
- Pisk æggehviderne stive lige inden sukkerlagen er klar, og hæld det derefter i, imens der piskes god
- Pisk skummen ved høj hastighed i ca 10min – eller til skålen er afkølet.
- Tilsæt støv ved behov og efter smag
- Kom skummen i en sprøjtepose med en rund tylle, og sprøjt toppe på bundene
- Lad dem stå på bordet og sætte sig i ca 30min
Overtræk:
300g god hvid chokolade
1 tsk kokos olie
Groft hakkede brændte mandler
- Hak chokoladen, og smelt 3/4 over vandbad til det rammer 45 grader. Tag af vandbadet og tilsæt den sidste chokolade… Rør godt i det, til temeraturen rammer 27 grader. Tilsæt kokos olie og varm kort igen over vandbad til temp. siger 28-29 grader
- Hæld chokoladen i et højt glas og dyp en af gangen… Lun evt chokoladen kort igen, hvis den blir for tyk undervejs
- Drys med det samme med mandler
Kan opbevares i en bøtte i nogle dage.
God fornøjelse