Inden længe så går vi ind i Februar, og en helt uundgåelig ting i Februar er bestemt fastelavnsboller 🙂
De findes i alverdens afskygninger, og er et hit for de fleste.
Disse er “gammeldags” fastelavnsboller, med et lækkert fyld af remonce og vaniljecreme…
Opskrift – 9 stk
Dej:
1,25 dl mælk
65g smør
25g gær
1 æg
½ tsk salt
½ tsk kardemomme
270g mel
1 tsk sukker
- Smør og mælk kommes i en kasserolle, og smeltes sammen. Afkøles derefter til det er lillefingervarmt og gæren opløses heri
- Tilsæt ægget og pisk det let sammen, tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt godt til dejen er lind
- Kom husholdnings film over skåle, og sæt dejen til hævning et lunt sted, i 45 min
Remonce:
30g brunfarin
30g blødt smør
30g marcipan
- Alle delene kommes i en skål og røres godt sammen med en ske
Vaniljecreme:
1 æg
1 spsk sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk Majsstivelse
1,5 dl mælk (jeg bruger bare mini)
- Kornene skrabes ud af vaniljestangen
- Det hele – inkl den tomme stang, kommes i en kasserolle og varmes op indtil det tykner – Der skal røres hele tiden!
- Stangen fiskes op
- Sættes til afkøling i en skål
Sådan samles de:
- Dejen vendes ud på et meldrysset bord og udrulles i en firkant – ca. 40x40cm, og del dejen i 9 stykker
- Fordel remoncen og vaniljecremen på de 9 stykker, og saml derefter de 4 hjørner, så de er helt lukket, og vend dem med lukningen nedad, og sæt dem på en bageplade
- Bollerne sættes til hævning i 45min et lunt sted
- Pensles med mælk og bages ca. 12 min ved 200 grader
- Når de er afkølet pyntes de med glasur, og evt. hindbær og hakkede mandler, som jeg har gjort.
Velbekomme