Gammeldags Fastelavnsboller

Inden længe så går vi ind i Februar, og en helt uundgåelig ting i Februar er bestemt fastelavnsboller 🙂
De findes i alverdens afskygninger, og er et hit for de fleste.

Disse er “gammeldags” fastelavnsboller, med et lækkert fyld af remonce og vaniljecreme…

 

30E6BA92-0AD9-4AD3-9A8F-14EEF0D36F20

50939FDF-7173-42F0-A474-40F55D2A9889

 

Opskrift – 9 stk

 

Dej:

1,25 dl mælk

65g smør

25g gær

1 æg

½ tsk salt

½ tsk kardemomme

270g mel

1 tsk sukker

  • Smør og mælk kommes i en kasserolle, og smeltes sammen. Afkøles derefter til det er lillefingervarmt og gæren opløses heri
  • Tilsæt ægget og pisk det let sammen, tilsæt herefter de øvrige ingredienser og ælt godt til dejen er lind
  • Kom husholdnings film over skåle, og sæt dejen til hævning et lunt sted, i 45 min

 

 

Remonce:

30g brunfarin

30g blødt smør

30g marcipan

  • Alle delene kommes i en skål og røres godt sammen med en ske

 

 

Vaniljecreme:

1 æg

1 spsk sukker

1/2 vaniljestang

1 spsk Majsstivelse

1,5 dl mælk (jeg bruger bare mini)

  • Kornene skrabes ud af vaniljestangen
  • Det hele – inkl den tomme stang, kommes i en kasserolle og varmes op indtil det tykner – Der skal røres hele tiden!
  • Stangen fiskes op
  • Sættes til afkøling i en skål

 

 

Sådan samles de:

  1. Dejen vendes ud på et meldrysset bord og udrulles i en firkant – ca. 40x40cm, og del dejen i 9 stykker
  2. Fordel remoncen og vaniljecremen på de 9 stykker, og saml derefter de 4 hjørner, så de er helt lukket, og vend dem med lukningen nedad, og sæt dem på en bageplade
  3. Bollerne sættes til hævning i 45min et lunt sted
  4. Pensles med mælk og bages ca. 12 min ved 200 grader
  5. Når de er afkølet pyntes de med glasur, og evt. hindbær og hakkede mandler, som jeg har gjort.

 

IMG_9182

IMG_9184

IMG_9185

IMG_9186

EFCEF639-2B54-4325-898B-75514C7A73B3

Velbekomme