IMG_9329

Fastelavnsboller med Flødecreme

FASTELAVN – En fuldstændig fantastisk grund til at spise lækre fastelavnsboller 🙂 Disse er af lækker wienerbrøds dej og fyldet kan varieres uendeligt.
Disse er af den helt klassiske slags med hindbær syltetøj og vaniljeflødecreme

 

Velbekomme

 

IMG_9330

 

Opskrift – 8 stk.

15g gær

125ml mælk

1 æg

1 spsk sukker

1 tsk fint salt

250g hvedemel

150g koldt smør

æg til pensling

 

  • Alle delene skal være så kolde som muligt
  • Gæren opløses i mælken og ægget piskes i
  • Tilsæt sukker, mel og tilsidst salten og ælt dejen godt – gerne på maskine
  • Sæt dejen på køl i 15-30 min
  • Imens skæres smørret i tynde skiver, og samles på et stykke film, som en kvadrat – ligges derefter i fryseren
  • Guide til samling finder du længere nede

 

 

Vaniljeflødecreme:

1 æg

1 spsk sukker

1/2 vaniljestang

1 spsk Majsstivelse

1,5 dl mælk (jeg bruger bare mini)

3 dl fløde

  • Kornene skrabes ud af vaniljestangen
  • Det hele – undtagen fløden, kommes i en kasserolle og varmes op indtil det tykner – Der skal røres hele tiden!
  • Fløden piskes til skum, og vendes sammen med den afkølede vaniljecreme
  • Fyldes i en sprøjtepose med tyl, og ligges på køl til det skal bruges

 

 

Derudover skal du bruge:

Syltestøj efter eget valg

Flormelis til pynt

 

 

Sådan forberedes dejen: (se billede guide nederst)

  1. Udrul den kolde dej, på et meldrysset bord. Dejen skal udrulles som en kvadrat, i ca dobbelt størrelse af smørret
  2. Placer det kolde smør skævt derpå, og fold kanterne godt ind over, så de lukker helt tæt. Udrul nu dejen i en rektangel, indtil dejen er ca 1 cm tyk.
  3. Så skal de første 3 lag foldes: Læg første 1/3 af dejen ind over midten, og tag så den anden side og gør det samme. Placer dejen på et spækbræt og sæt det i fryseren i 15 min, eller på køl i 30.
  4. Rul igen dejen ud på et meldrysset bord, og gentag overstående – dette skal gøres, så du i alt gør det 3 gange
  5. Når dejen er afkølet efter 3. og sidst foldning, rulles dejen ud i kvadrat, ujævne kanter skæres væk, og dejen deles i 8 firkanter
  6. Hjørnerne samles på midten, trykkes lidt sammen og vendes derefter om, så samlingen er i bunden. Placer dem med god afstand på en bageplade, og lad dem hæve lunt 1 time
  7. De pensles rigtig godt med sammenpisket æg, og bages ca. 12 min ved 200 grader
  8. Når kagerne er afkølet deles de i 2, fyldes med vaniljeflødecreme og syltetøj og pyntes med sigtet flormelis

 

IMG_9231

IMG_9232

IMG_9233

IMG_9234

IMG_9235

IMG_9236

 

 

 

2 Comments

  • Anja 4. februar 2017 at 17:00

    Ser super lækre ud.. men lige et spørgsmål.. plejer man ikke at bruge smør uden salt til at folde i dejen? ?

    Reply
    • Tinesverden 5. februar 2017 at 10:36

      Det er en smagssag 🙂 Jeg syntes de er lidt kedelige med usaltet smør, og kan absolut kun anbefale at bruge saltet.

      Reply

Leave a Comment