I anledning af valentins dag, har jeg lavet denne lækre chokolade drøm ❤️
Fudgy chokoladebunde med en midte af hindbær marmelade, choko/karamel creme og karamel bomber. Smurt op med fløjlsblød choko/karamel creme. Og til slut pyntet med friske hindbær. Ønsker man ikke en “kærlighedskage” kan bærrene jo bare placeres anderledes.
Opskriften den får i her…
Chokoladekage
250g mel
250g sukker
50g usødet kakaopulver
1 tsk natron
2 tsk bagepulver
knps salt
100g smør
100ml rapsolie
2 æg
140ml mælk
30g mørk chokolade
- Smelt smør og chokolade i en kasserolle og tilsæt olie, mælk og æg.. Pisk godt sammen i hånden
- Alle de tørre dele sigtes sammen i en skål, og det våde tilsættes lidt af gangen og røres godt sammen, til dejen er samlet
- Hældes i en smurt springform Ø18-20 og bages ca 50min ved 170grader varmluft
- Afkøles helt
Choko/karamel creme
100g fløde
70g mørk chokolade
100g smør
150g flormelis
40g usødet kakaopulver
1 ds. Dulce de leche – købes færdigt eller laves selv (opskriften kan du finde her: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/
- Fløde og chokolade smeltes sammen ved svag varme
- Smør, flormelis og kakao piskes godt sammen i ca 5min
- Fløde/chokolade blandingen tilsættes under piskning og piskes til det er godt samlet
- Alt karamelcremen, med undtagelse af ca 2 spsk vendes sammen med chokolade cremen
Sådan samles kagen:
- Toppen af kagen skæres af og bunden deles i 2
- Indersiden af både top og bund, smørres med 1 spsk hindbær syltetøj
- 3-4 spsk choko/karamel creme fordeles ovenpå bunden, ca 1 cm fra kanten
- Det sidste af karamelcremen fyldes på en sprøjtepose, og sættes som små bomber ovenpå cremen
- Toppen – med hindbærren nedaf – ligges på og der trykkes let
- Hele kagen smørres op af 2-3 omgange, med cremen
- Pyntes med creme og friske hindbær
Velbekomme og Glædelig Valentinsdag ❤️