Hvem elsker ikke boller? Store, lækre, nybagte Chokoladeboller..
Vejret byder pt. på en masse frost og det kalder ligefrem på indendørs hygge.
Hjemme ved os står den derfor på varm kakao og disse lækre nybagte Chokoladeboller.
Lavet på de lækreste mørke chokoladeknapper.. De er SÅ gode, især med et lag smør på..
Når de ikke længere er nybagte, så kan du lune dem 5-10 sekunder i en mikroovn inden servering.
Opskriften den kommer lige her.. God fornøjelse..
Opskrift – 10 store boller
3 dl mælk
130g smør
50g gær
60g sukker
½ tsk kardemomme
1 tsk salt
2 æg
720g hvedemel
140g mørk chokolade
- Mælk og smør kommes i en kasserolle, og lunes så smørren bliver blød – ikke smeltet
- Rør gæren ud i mælken og hæld i en røre skål
- Tilsæt sukker, mel, salt, kardemomme og chokolade og ælt let, tilsæt hurtigt derefter æggene
- Ælt dejen rigtig godt sammen i ca. 5 min
- Dej dejen i 10 lige store boller og sæt dem tæt sammen på en bageplade – ca. 1-2 cm fra hinanden
- Kom et rent viskestykke over, og lad dem hæve lunt i 2 timer
- Pensles med æg, og bages 12-14 min ved 180 grader varmluft
Velbekomme