Brunsviger

Nogle gange behøver det bare slet ikke, at være så vildt og overdådigt – nogle gange er det bare helt og aldeles lækkert med en lun nybagt ægte fynsk brunsviger 🙂 og sådan en bagte jeg idag.

 

Opskriften får i her…

 

 

Bund: 

60g smør

4 dl mælk

50g gær

600g mel

1 tsk salt

60g sukker

 

Remonce:

200g brunfarin

150g smør

En portion Vaniljecreme

 

Sådan gør du….

  • Følg opskriften på vaniljecreme og sæt den til afkøling. Alternativt kan du bruge 1/2 pose købe-creme
  • Smørret smeltes i en kasserolle, mælken tilsættes og blandes sammen til det er lillefinger varmt. Gærret udblødes heri og det resterende tilsættes og dejen æltes godt sammen. Hæver et lunt sted i 30 min.
  • Imens forberedes remoncen – kom blødt smør og brun farin i en gryde, og lun let til det er en samlet masse, sæt til afkøling.
  • Dejen slåes ned og kommes i en bradepande med bagepapir, Remoncen røres sammen med vaniljecremen og smørres på.
  • Bages ca. 15min ved 200 grader – hold øje med den.

 

TIP: kom lidt olie på fingerne, så er dejen nem at glatte ud i bradepanden

 

Kan pyntes med glasur og marcipan, når den er afkøles.

 

Velbekomme