Nogle gange behøver det bare slet ikke, at være så vildt og overdådigt – nogle gange er det bare helt og aldeles lækkert med en lun nybagt ægte fynsk brunsviger 🙂 og sådan en bagte jeg idag.
Opskriften får i her…
Bund:
60g smør
4 dl mælk
50g gær
600g mel
1 tsk salt
60g sukker
Remonce:
200g brunfarin
150g smør
En portion Vaniljecreme
Sådan gør du….
- Følg opskriften på vaniljecreme og sæt den til afkøling. Alternativt kan du bruge 1/2 pose købe-creme
- Smørret smeltes i en kasserolle, mælken tilsættes og blandes sammen til det er lillefinger varmt. Gærret udblødes heri og det resterende tilsættes og dejen æltes godt sammen. Hæver et lunt sted i 30 min.
- Imens forberedes remoncen – kom blødt smør og brun farin i en gryde, og lun let til det er en samlet masse, sæt til afkøling.
- Dejen slåes ned og kommes i en bradepande med bagepapir, Remoncen røres sammen med vaniljecremen og smørres på.
- Bages ca. 15min ved 200 grader – hold øje med den.
TIP: kom lidt olie på fingerne, så er dejen nem at glatte ud i bradepanden
Kan pyntes med glasur og marcipan, når den er afkøles.
Velbekomme