Brombær Lagkage

De fleste lagkager er så absolut til den søde side, og det er de fleste gange også helt okay… Men denne lagkage er altså lige lidt anderledes end de fleste 🙂 Ikke nok med at den faktisk kun består af 2 bunde, så er den også til den syrlige side.. Den er absolut en af favoritterne…

God bagelyst!

 

img_7134

img_7137

img_7138

 

 

Opskrift – Ø22 ca. 15-20 personer

 

Bunde:

4 æg

135g sukker

90g mel

1 tsk bagepulver

1 tsk vanilje sukker

2 spsk usødet kakao

  • Æg og sukker kommes i en skål, og piskes lyst og luftigt i ca 5 minutter
  • Mel, bagepulver og vanilje sigtes i æggene og det hele vendes forsigtigt sammen
  • Dejen delen i 2, og i den ene del sigtes kakaopulveret i, og dejen vendes sammen
  • Bundene bages hver for sig, i en smurt springform i ca. 14 min ved 200 grader

 

 

Brombær sylt:

250g Brombær

5 blade udblødet husblas

50g sukker

2 tsk vaniljesukker

1 spsk honning

  • Brombær, sukker, vanilje og honning kommes i en kasserolle, og koges godt sammen i ca. 10 minutter
  • Det hele køres godt i gennem med en stavblender, så alle bær er most godt ud
  • Sigt massen igennem en sigte, så alle korn kommer fra og vend derefter den udblødte husblas i
  • Sættes til afkøling til det har stuetemp.

 

 

Chokoladecreme:

250 ml fløde

100g lys chokolade

3 blade udblødt husblas

  • Chokolade og fløde kommes i en kasserolle, og varmes godt op uden at koge, indtil chokoladen er smeltet
  • Husblas kommes i og det røres godt sammen
  • Kom film over, helt nede ved overfladen og sæt på køl i ca. 4 timer eller lidt kortere i fryseren – Det sal være helt fast før det piskes
  • Pisk cremen op til det bliver ala flødeskum

 

 

Brombær mousse:

3 dl fløde

2/3 dele af brombærsylten

  • Pisk fløden til let skum og vend 2/3 dele af den afkølede brombær sylt forsigtigt i

 

 

Marcipankant:

ca. 200 gram marcipan

100g flormelis

50g glykosesirup

lidt rød pasta farve

  • Det hele æltes rigtig godt sammen, indtil marcipanen er helt samlet – det er hårdt og tager lidt tid 🙂
  • Opbevares på køl indtil brug
  • Udrulles i godt med flormelis og skæres til, så den passer i omkredsen g er ca ½ cm højere end kage

 

 

Sådan samler du kagen:
  1. Læg chokoladebunden på det ønskede kagefad, og kom en bagering med kageplast i omkring.
  2. Chokoladecremen fordeles på bunden, og vaniljebunden kommes på og trykkes let ned
  3. Den sidste 1/3 af brombærsylten fordeles ovenpå vaniljebunden og kagen sættes på køl i ca. 30 min til det har sat sig
  4. Kagen tages ud, og brombærmoussen hældes nu udover – bank fadet let ned i bordet, for at få det til at fordele sig ligeligt
  5. Kagen sættes igen på køl, til den har sat sig. Ca. 3 timer eller gerne natten over
  6. Marcipanbåndet rulles forsigtigt på kagen og den pyntes som ønsket 🙂
  7. Til pynt har jeg brugt: Fondant roser, små marcipan blomster, skovsyrer, brombær, jordbær og lidt blade af smørcreme.. Men kun fantasien sætter grænser

 

img_7128

img_7131

 

Velbekomme

 

 

No Comments

Leave a Comment