1DD97AFE-22AB-43AA-8A22-74D9B0380EB5

Trøffel Spøgelser

Halloween er over os 🙂 Og uhygge kan bestemt også være hyggeligt, især med alle de skøre, skræmmende og søde kager der laves rundt omkring, mit kage-hjerte elsker det.

Disse små søde spøgelser er et hit herhjemme ved os. Egentlig er det “bare” en almindelig træstamme, men i nye forklædninger. De er ret nemme at gå til og kan holde sig nogle dage på køl..

Til denne opskrift skal du benytte kagerester – Det betyder ikke, at du ikke også kan bage en kage til formålet, eller købe nogle færdige kager ved købmanden, men du skal huske at resultatet bliver, hvad du laver det af.
Hver gang jeg bager en bradepande kage, er der som oftes lidt tilbage, og hvor de fleste mennesker smider det i skraldespanden, så smider jeg mit i fryseren… Og lige pludselig er der til en omgang lækre træstammer eller som nu, spøgelser.

 

E937D1DE-DE7C-4F81-8110-657F5A095A5E

1DD97AFE-22AB-43AA-8A22-74D9B0380EB5

 

Opskrift – 15 stk

Rommasse:

400g kagerester

2 spsk usøde kakaopulver

2 spsk romessens

2 spsk syltetøj – gerne hindbær

100g smeltet chokolade

100g revet marcipan

 

  • Alle delene æltes rigtig god til en fin samlet masse.
  • Massen pakkes i film og kommes på køl i ½-1 time eller længere
  • Deles i 15 lige store dele og rulles til let aflange kugler, og trykkes lidt ned, så de kan stå selv.

 

 

Overtræksmarcipan:

100g marcipan

100g flormelis

30g glykosesirup

 

  • Alle delene æltes rigtig godt sammen, indtil marcipanen er ensartet og godt lind
  • Udrulles til ca. 2-3 mm. i lidt flormelis og udstikkes i cirkler som passer over trøflen
  • Inden marcipanen kommes på, dustes den med en smule perlemors støv og munden tegnes med en fødevarepen – Har du ikke sådan en, kan munden evt. laves med lidt smeltet chokolade eller tyk glasur.
  • Øjnene købes færdige, ellers laves med en smule royal icing (Glasur lavet på æggehvider) og en prik chokolade/ prik med fødevarepen

 

 

God søndag derude 🙂

Socialemedier: #tinesverden

 

52467C5D-E4E6-4CE2-8A11-C73F173A3D57

No Comments

Leave a Comment