Triple Chocolate Cheesecake

Triple Chocolate Cheesecake… Navnet siger det hele… Denne Cheesecake er fuld af en masse lækker chokolade 🙂

Bunden består hovedsageligt at Oreo kiks med chokoladecreme, og så indgår der ellers både hvid, lys og mørk chokolade…

God fornøjelse

 

img_7288

img_7291

img_7290

 

 

Opskrift – Ø22 ca. 15-20 personer

 

Bund:

1 rulle Oreos med chokoladecreme (150g)

3 digestive kiks (50g)

100g smeltet smør

  • Kiks knuses godt, enten i en multihakker eller i en frysepose som bankes godt med en kagerulle
  • Smørret smeltes og det hele blandes godt sammen og trykkes ud i en form Ø22, som er foret med kageplast
  • Afkøles

 

 

Hvid chokolademousse:

100g Hvid chokolade

2 dl fløde

2 blade husblas

  • Husblasen udblødes i rigeligt koldt vand, i minimum 5 minutter
  • Fløde og chokolade kommes i en kasserolle, og smeltes sammen uden det koger
  • Når chokoladen er helt smeltet, vrides husblas fri for vand og røres i
  • Massen kommes i en skål, og dækkes med film helt nede ved overfladen
  • Afkøles i ca. 1½-2 timer, hvorefter det piskes godt op til en flødeskums lignende masse og smørres plant ovenpå kiksbunden
  • Lad den nu sætte sig i minimum 2 timer, før ostecremen kommes på

 

 

Ostecreme:

4 blade husblas

110g lys chokolade

2 tsk vaniljesukker

75g flormelis

4 spsk. cremefraiche

250g Philadelphia smørost – ikke light

3,5 dl fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med havdelen af fløden og det smeltes godt sammen
  • Husblas vrides for vand og kommes i den varme chokolademasse – sættes til side
  • Flormelis, cremefraiche, ost og vanilje kommes i en skål, og piskes godt sammen, indtil der ikke er nogle klumper
  • Halvdelen af ostemassen kommes op i kasserollen til chokolademassen, og det røres godt og hurtigt sammen, så husblasen ikke trevler
  • Chokolade/ostemassen kommes derefter tilbage i skålen og blandes med det sidste af ostemassen
  • Den resterende halvdel fløde piskes til skum, og vendes forsigtigt sammen med det andet
  • Det hældes derefter ovenpå den hvide chokolademousse, og afkøles i ca. 3 timer, gerne længere – eller til overfladen er HELT fast

 

 

Chokolade ganache:

15g glukosesirup – Har du ikke det, så kan du evt. bruge smør i stedet

120g mørk chokolade

60g fløde

  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
  • Fløde og glukosesirup kommes i en kasserolle, og varmet godt op til det netop koger
  • Fløden hældes over chokoladen, imens der røres godt i midten af skålen.. Bliv ved med at røre, indtil gamachens har samlet sig helt og er blank uden klumper
  • Ganachen burde ret hurtigt være let afkølet, og når den er det, så smørres den ovenpå den stivnede ostemasse
  • Lad hele kagen sætte sig på køl i ca. 1 time og pynt derefter med smeltet chokolade, hakkede mandler, skovsyreblomster og lidt bladguld

 

Velbekomme 🙂

 

img_7260

img_7262

img_7263

img_7288