Triple Chocolate Cheesecake… Navnet siger det hele… Denne Cheesecake er fuld af en masse lækker chokolade 🙂
Bunden består hovedsageligt at Oreo kiks med chokoladecreme, og så indgår der ellers både hvid, lys og mørk chokolade…
God fornøjelse
Opskrift – Ø22 ca. 15-20 personer
Bund:
1 rulle Oreos med chokoladecreme (150g)
3 digestive kiks (50g)
100g smeltet smør
- Kiks knuses godt, enten i en multihakker eller i en frysepose som bankes godt med en kagerulle
- Smørret smeltes og det hele blandes godt sammen og trykkes ud i en form Ø22, som er foret med kageplast
- Afkøles
Hvid chokolademousse:
100g Hvid chokolade
2 dl fløde
2 blade husblas
- Husblasen udblødes i rigeligt koldt vand, i minimum 5 minutter
- Fløde og chokolade kommes i en kasserolle, og smeltes sammen uden det koger
- Når chokoladen er helt smeltet, vrides husblas fri for vand og røres i
- Massen kommes i en skål, og dækkes med film helt nede ved overfladen
- Afkøles i ca. 1½-2 timer, hvorefter det piskes godt op til en flødeskums lignende masse og smørres plant ovenpå kiksbunden
- Lad den nu sætte sig i minimum 2 timer, før ostecremen kommes på
Ostecreme:
4 blade husblas
110g lys chokolade
2 tsk vaniljesukker
75g flormelis
4 spsk. cremefraiche
250g Philadelphia smørost – ikke light
3,5 dl fløde
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med havdelen af fløden og det smeltes godt sammen
- Husblas vrides for vand og kommes i den varme chokolademasse – sættes til side
- Flormelis, cremefraiche, ost og vanilje kommes i en skål, og piskes godt sammen, indtil der ikke er nogle klumper
- Halvdelen af ostemassen kommes op i kasserollen til chokolademassen, og det røres godt og hurtigt sammen, så husblasen ikke trevler
- Chokolade/ostemassen kommes derefter tilbage i skålen og blandes med det sidste af ostemassen
- Den resterende halvdel fløde piskes til skum, og vendes forsigtigt sammen med det andet
- Det hældes derefter ovenpå den hvide chokolademousse, og afkøles i ca. 3 timer, gerne længere – eller til overfladen er HELT fast
Chokolade ganache:
15g glukosesirup – Har du ikke det, så kan du evt. bruge smør i stedet
120g mørk chokolade
60g fløde
- Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
- Fløde og glukosesirup kommes i en kasserolle, og varmet godt op til det netop koger
- Fløden hældes over chokoladen, imens der røres godt i midten af skålen.. Bliv ved med at røre, indtil gamachens har samlet sig helt og er blank uden klumper
- Ganachen burde ret hurtigt være let afkølet, og når den er det, så smørres den ovenpå den stivnede ostemasse
- Lad hele kagen sætte sig på køl i ca. 1 time og pynt derefter med smeltet chokolade, hakkede mandler, skovsyreblomster og lidt bladguld
Velbekomme 🙂