Inden vi ser os om er vinteren over os.
Hygge, kulde, stearinlys & masser dejlig bagværk.
Disse “SneSnappere” som de er døbt herhjemme, er et vinterligt take, på den klassiske Frøsnapper.
Prøv dem – Herhjemme var de et kæmpe hit.
Tag mig endelig, hvis i bruger opskriften og deler på Instagram – @Cakesbytinesverden
Snesnapperne kan fryses efterhævning, og bages direkte fra fryseren.
Opskrift – ca. 15 stk
Nutella mix:
2 spsk. Nutella
½ tsk. Kanel
1 knps. Havsalt
200g Odense færdigt kransekagemasse
- Bland Nutella, kanel og havsalt godt
- Hav kransekagen klar
Dej:
15g gær
125ml mælk
1 æg
1 spsk sukker
1 tsk fint salt
250g hvedemel
150g koldt smør
æg til pensling
- Alle delene skal være så kolde som muligt
- Gæren opløses i mælken og ægget piskes i
- Tilsæt sukker, mel og til sidst salt. Ælt dejen godt – gerne på maskine
- Sæt dejen på køl i 15-30 min
Sådan samles de: (se billede guide nederst)
- Udrul den kolde dej, i en kvadrat på et meldrysset bord – dobbelt størrelse af smørret.
- Skær det kolde smør i tyndeskiver og placer dem i en firkant, pak evt i film og bank helt flad.
- Læg smørret i midten af det udrullede dej. Fold kanterne godt ind over, så de lukker helt tæt. Udrul nu dejen i en rektangel, indtil dejen er ca 1 cm tyk.
- Læg første 1/3 af dejen ind over midten, og tag så den anden side og gør det samme. Placer dejen på et spækbræt og sæt det i fryseren i 15 min
- Rul igen dejen ud på et meldrysset bord, og gentag overstående – dette skal gøres, så du i alt gør det 3 gange
- Når dejen er afkølet efter 3. og sidst foldning, rulles dejen ud til ca. ½-1 cm. (ca. 40x45cm)
- Smør din Nutella mix på halvdelen, efterfulgt af kransekage, og fold den anden side indover.
- Rul den let sammen,, og skær ca. 3 cm brede strimler. Sno dem en gang og sæt dem med god afstand på en bageplade.
- Lad dem hæve i 1 time ved stuetemp.
- Pensel dem med sammenpisket æg, og bag ca. 15 min ved 200 grader
- Drys med flormelis inden servering
Velbekomme