7814A928-D792-437B-8351-4989FB1E40DF

Snebolde

Jeg ELSKER snebolde.. Det er min absolut favorit juleslik.. Og jeg holder mig til, kun at spise dem i julen, for så forbliver de nemlig favoritterne 🙂 men når det så er sagt, så syntes jeg også at de er rasende dyre! Tit kommer de i poser af ca. 8 stk, til mellem 20-25kr, og så løber det jo hurtigt op.

Jeg har længe gået med ideen om, om man ikke kan lave dem selv… og minsandten, det kan man. Der er dog den ene lille ting, at den måde farbrikkerne laver drageé på (den hvide sukkerskal), den kan ikke kopieres hjemme, for det er en maskine som sprøjter ca 100 helt tynde lag på, indtil de er som dem man køber.. Men syntes jeg har fundet er ret godt kompromis, og de smager drøn godt… Prøv selv 🙂

Glædelig 2. søndag i advent

 

7814A928-D792-437B-8351-4989FB1E40DF

F19AE0FA-DB6C-4E56-968A-D449A1D5593A

 

Opskrift – ca. 8-10 stk alt efter hvor store du ønsker dem

 

70g marcipan

50g mørk chokolade

Tandsikker

 

  • Del marcipanen i 10 lige store stykker (jeg kan godt lide mine små – så ca 7g stykket)
  • Smelt chokoladen over vandbad eller i microoven – se om du kan ramme en nogenlunde temperering
  • Sæt hver marcipan kugle på en tandstik, og dyp dem i chokoladen, og bank det overskydende af på kanten
  • Sæt dem i noget hvor de står fast – Jeg brugte et lille stykke flamingo
  • Smid dem i fryseren i minimum 1 time, men gerne natten over

 

 

Sukkerovertræk:

100g flormelis

2 tsk olie (raps eller solsikke)

4 tsk æggehvide

 

3-4 tsk sukker

lidt spiselig glimmer/eller perlemorsstøv

 

NOTE: Her skal du arbejde hurtigt 

  • Tag marcipankuglerne ud af fryseren og sæt dem klar
  • Bland de 3-4 tsk sukker med glimmer (og lad vær hvis du ikke har noget :-))
  • Kom flormelis, olie og æggehvide i en plastikskål, som kan tåle høj varme
  • Sæt massen i mikroovnen, og giv det 20 sekunder, rør rundt og giv der herefter 10-20 sekunder imellem hver omrøring, indtil massen er helt smeltet (undgå at det koger)
  • Dyp hver kugle hurtigt rundt i massen – det kan være nødvendigt at give massen 5 sekunder i micro ca mellem hver 2. Så det forblir smeltet
  • Tril dem hurtigt i det løse sukkerglimmer og voila, nu skal de bare på køl i en times tid.

 

Opbevares på køl, for en sprød skal.

 

Rigtig god fornøjelse

 

img_8401

A0F9A494-1653-45FF-8259-3919A0BEB5D8

 

14 Comments

  • Mia Hansen 6. december 2016 at 14:45

    Hvor er de dog flotte og har selv lige givet dem et forsøg, men Gud hvor synes jeg det var svært!
    Enten var den hvide “glasur-masse” for tyk eller også smeltede chokoladekuglerne når jeg kom staset på ?.. hvad har jeg dog gjort forkert? Fulgte opskriften til punkt og prikke..

    Reply
  • Mia Hansen 6. december 2016 at 15:43

    Håber du kan hjælpe ??

    Reply
    • Tinesverden 6. december 2016 at 18:11

      For mig lyder det som om, at din masse enten ikke har været i microovnen længe nok – eller har arbejdet for langsomt 🙂 for som der står så skal du virkelig være hurtig… ellers tilsæt evt en ekstra tsk vand til massen

      Reply
      • Anonym 8. december 2016 at 13:39

        Skal massen fra mikroovnen være glasur-agtig? For prøvede to gange og første gang kom det nærmest op at koge og 2. gang blev det bare ret tyk glasur. Prøvede også med lidt ekstra vand ?

        Reply
        • Tinesverden 8. december 2016 at 13:41

          Det skal være som glasur ?

          Reply
  • Gitte 1. marts 2017 at 22:04

    Kan man ikke lave sukker-massen hvis ikke man har mikrobølgeovn ?

    Reply
    • Tinesverden 4. marts 2017 at 11:18

      Det har jeg desværre ikke erfarring med 🙁
      Mvh Tine

      Reply
  • Yvonne Wolff Weinrich 13. oktober 2017 at 14:44

    Hvor meget er 4 tsk æggehvide i gram?

    Reply
  • Michelle 18. november 2017 at 8:59

    Jeg er også interesseret i at vide hvor meget 4 tsk æggehvider er😊

    Reply
    • Tinesverden 18. november 2017 at 11:40

      Kommer an på æggets størrelse 😊 men de fleste æg indeholder mere end det.
      Så i en skål med æggehviden og tag så 4 tsk fra.

      Reply
  • Anette 19. november 2017 at 7:49

    Kan man lave dykkermasker over et vandbad i stedet, hvis man ikke har en mikrobølgeovn? 🙈🙈

    Reply
    • Anette 19. november 2017 at 7:50

      Dykkermasker???? 😂😂😂😂
      Damn autocorrect!!! Der skulle selvfølgelig stå sukkermasse 🤣

      Reply
    • Tinesverden 19. november 2017 at 9:28

      Ja du kan sagtens lave det over vandbad 🙂

      Reply
      • Anette 19. november 2017 at 10:40

        Super 👍🏻 Tak for hurtigt svar 😊

        Reply

Leave a Comment