Små Hindbær Cheesecakes

Små søde og syrlige, og så syntes jeg bare de er drøn indbydende at se på 🙂
Portions anrettede cheesecakes, med den lækreste smag af hindbær og en sprød bund.

Kagerne er støbt i en Silikomart silikoneform, med plads til 8 stk. og opskriften passer derfor til det antal.
Formen hedder “Fingers75” og kan købes ved http://www.kageoplevelser.dk
Derudover har jeg valgt at sprøjte dem med en hindbær rød Velvet chokoladespray, af mærket VelluTina som købes samme sted.

 

8CC67321-FB0F-4553-A621-C07C56303C2C

71067E09-8673-4624-9519-DB96BFFA9329

C8B6790F-D4A2-48D6-A197-E375ABCA0504

 

Dele af opskriften er sponsoreret

 

Opskrift – 8 stk

 

Cheesecake:

100g hindbær
2 tsk sukker
1 tsk vaniljesukker
1½ blad husblas

1 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 spsk smørost – neutral, ikke light

180ml fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Hindbær koges med sukker og vanilje, og stavblendes. Kornene sigtes fra og husblas tilføjes
  • Afkøles
  • Flormelis, vaniljesukker og smørost røres sammen, i en skål for sig og fløden piskes til let skum, i en anden skål
  • Smørosten vendes lidt afgangen, sammen med hindbærpureen og derefter sammen med flødeskummet
  • Kommes i sprøjtepose og fordeles ligeligt i de 8 huller
  • Kommes på frys

 

 

 

Ganache:

50g Callebaut gold (anden chokolade kan også bruges, evt. lys)
50ml fløde

  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
  • Fløden opvarmes til kogepunktet, og hældes over chokoladen. Rør i midten af skålen, til ganachen bliver fin og blank
  • Afkøles til det er lidt fast og kommes på en sprøjtepose
  • Sprøjt en streg på hver cheesecake i formen

 

 

 

Kiksebund:

100g Hvid chokolade
3 Digestive kiks
1 knps salt

  • Chokoladen smeltes over vandbad. Kiksene knuses find og vendes i chokoladen, sammen med salt
  • Smørres i et 4-5mm tykt lag, på et stykke bagepapir. Kom i køleskabet til chokoladen har sat sig, og udstik 8 bunde, med den medfølgende udstikker
  • Bundene trykkes let ovenpå ganachen, og kagerne kommes i fryseren til de er helt faste

 

Kagerne tages ud af formen, og sprøjtes enkeltvis med Velvetspray.
Jeg har derefter pyntet med dem skovsyre, chokoladebrud med hindbær støv, små kugler og marengskys

 

EB12675A-C2C2-4966-8973-444488114A44

A9080B38-3AB5-49B8-8BFA-4DEB8710EE82

E3EC3FF1-9699-4FAF-80FC-12D33005E489

7111B0D7-CC68-4DBA-87A2-AC0322CE83E7

 

 

Velbekomme

3 Comments

  • Kristina 17. marts 2018 at 17:03

    Hej Tine. Er helt væk i dine smukke kager! Jeg har lige et spørgsmål. Er det muligt at lave kagerne færdig nogle dage før de skal bruges og så tage dem op? Jeg skal prøve og lave dem til 30 mennesker. Hvor lang tid før vil du mene de skal tages op?
    Hilsen kristina 😊

    Reply
    • Tinesverden 20. marts 2018 at 16:48

      Ja kan du sagtens 😊 ville tage dem op 2-4 timer før

      Reply
  • Sara 2. april 2018 at 7:17

    Ved og læse alle dine opskrifter for og finde nogle spændende men ikke for omfattende til et kagebord med en dåb med 70-90gæster. Tænker måske denne kunne laves i en rund form. Har du prøvet og ved dy hvor stor rund

    Reply

Leave a Comment