Små chokolademousse kager med blåbær

Jeg er helt pjattet, med mine nye silikomart “Fingers75” form fra http://www.kageoplevelser.dk 🙂
Det er simpelthen så nemt, at lave de fineste små, og flotte kager.

Denne gang er det en blød lys chokolademousse, med en lille blåbær overraskelse inden i.. Kombineret med en lys chokolade glaze, blåbær creme & en sprød kiksebund.

 

2ED36855-ADD0-4A84-8FDD-2A179D32C2DB

14699A26-6FF8-4CC4-81A0-5BC89F0181F0

 

 

Opskrift – 8 stk

 

Blåbær mousse:

1blad husblas
50g blåbær
½ dl vand
1 tsk sukker
50ml fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Blåbær, vand og sukker koges godt sammen, og stavblendes godt. Derefter tilsættes husblas, og det sættes til afkøling
  • Tag 2 spsk puré fra, til senere brug
  • Fløden piskes til let skum, og vendes forsigtig sammen med blåbærpureén
  • Kom film i en firkantet form, og hæld moussen i, så det ca. er 2-3 mm tykt laget – sættes på frys til det er helt fast, gerne natten over

TIP: Har du ikke tid eller tålmodighed til at vente til det er helt fast, lad det så blot sætte sig let, kom det i en sprøjtepose med rund tylle, og sprøjt det ud direkte på moussen nedenfor, som beskrevet

 

 

Chokolademousse:

2 blade husblas

100g lys chokolade
50ml fløde

250 ml fløde

  • Udblød husblas i koldt vand
  • Kom chokolade og 50ml fløde i en kasserolle og smelt sammen. Vrid husblas fri for vand og kom i sammen med, og rør godt. Afkøl let
  • Pisk 250ml fløde til let skum, og vend det i chokoladecremen, kom cremen i en sprøjtepose og fyld formene 2/3 op.
  • Tag nu din blåbærmousse, og skær i passende stykker, så de passer ned i moussen, men uden at nå helt ud til kanten – Har du valgt ikke at fryse moussen, sprøjter du blot en “streg” ned i hver form
  • Fordel den sidste mousse ligeligt i formene

 

B5DDD2C1-59DE-4300-86D0-B673565832AD

 

 

Kiksebund:

100g Hvid chokolade
3 Digestive kiks
1 knps salt

  • Chokoladen smeltes over vandbad. Kiksene knuses find og vendes i chokoladen, sammen med salt
  • Smørres i et 4-5mm tykt lag, på et stykke bagepapir. Kom i køleskabet til chokoladen har sat sig, og udstik 8 bunde, med den medfølgende udstikker
  • Bundene trykkes let ovenpå moussen, og kagerne kommes i fryseren til de er helt faste

 

 

Glaze:

120ml sødmælk
50g sukker
3 blade husblas
100g lys chokolade

  • Husblas udblødes
  • Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet.
  • Husblas tilsættes og røres ud i mælken
  • Mælken hældes over chokoladen og det røres forsigtigt sammen
  • Kom chokoladen i en høj beholder, og stavblend – helt nede, så der ikke kommer luftbobler
  • Afkøles til ca. 33 grader – og hældes over kagerne.

Tip: Opsaml overskyende glaze og kom det i en pose i fryseren, så kan det nemt gemmes og lunes igen til senere brug

 

 

Blåbærcreme:

50g smør
50g flormelis
½ tsk vaniljesukker
1 tsk mælk
1-2 spsk blåbær puré

  • Smør, flormelis og vanilje piskes lyst og luftigt, mælken tilsættes løbende.
  • Pisk til sidst blåbærpure i, og kom i en sprøjtepose med en lille stjerne tyl.

 

Pyntes derudover med chokoladekugler og skovsyre

 

 

Velbekomme

 

2ED18BAA-43A6-4E77-B068-083D5ED91DEA