Salt Karamel Tærte

Saltkaramel – det er kommet for at blive 🙂 og det er der absolut intet at sige til.

Hvis du vil imponere dine gæster og dine smagsløg… Så er denne kage/tærte en sikker vinder.
og så er den altså meget nemmere end den ser ud… og den kan nemt laves over nogle dage.

Jeg har lavet min tærte i denne men en rund kan også sagtens bruges.

indeholder Affiliate link

 

Opskrift

 

Gold mousse:

3 dl fløde
150g Callebaut Gold (eller karameliseret hvid chokolade)
1 knps havsalt
2 blade husblas
Callebaut Crispkugler med saltkaramel (kan udelades)

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokolade og 1 dl fløde, kommes i en kasserolle, sammen med havsalt.. Varm op til chokoladen er smeltet, men uden det koger.
  • Kom husblas i og afkøl let, pisk imens din resterende flødeskum til let skum, og vend det let sammen.
  • Fordel i silikoneformen, drys med Crispkugler og læg på frys, til den har sat sig helt.

Har du ikke præcis denne form, kan denne del laves i en rund silikoneform, og tærten i en alm. rund tærteform

 

 

Kiksebund:

150g Digestive
100g smør

  • Smør smeltes, og kiksene knuses heri.
  • Massen fordeles i en tærteformen, som er foret med film
  • Sættes på køl til den er helt fast.

 

 

Crisp:

1 dl fløde
130g lys chokolade
60g ricekrispies/cornflakes
40g Callebaut Crispkugler med saltkaramel (kan udelades, eller erstattes af andet lækkert… ex. Daim)

  • Fløde varmes op til kogepunktet og hældes over chokoladen, rør sammen til en samlet ganache.
  • Afkøl let og tilsæt resten, og fordel på din tærteform
  • Lad den sætte sig godt på frys eller køl

 

 

Karamel:

115 ml. fløde
200g sukker
1 knps Havsalt

  • Fløden varmes med havsalt i en kasserolle, og sættes til side
  • Sukkeret smeltes i en kasserolle, til det er helt gyldent, og den lune flødes piskes i, lidt af gangen – Skulle det klumpe lidt, smelt det da sammen igen over varmen.
  • Fordeles ovenpå bunden, og lad karamellen sætte sig på køl

 

 

Saltkaramel Creme:

80g callebaut Gold Chokolade (eller karameliseret hvid chokolade)
120ml fløde
1 knps havsalt

  • Smelt det hele sammen ved svag varme i en kasserolle, det må ikke koge
  • Kom i en skål og dæk overfladen med film, sæt det derefter på frys eller køl, til det har sat sig HELT… minimum 3-4 timer i køleskab, gerne til dagen efter
  • Pisk det op til en let creme, som danner toppe som vil kunne sprøjtes ud
  • Kom din mousse top oven på din tærte, (spray evt. med velvet spray først) og sprøjt din creme sirligt ud omkring moussen.

 

Pynt som ønsket 🙂 Velbekomme