Pistacie Tærte med Ruby ganache

Jeg er VILD med disse små søde og syrlige tærter! Mums manner….

Den perfekte kombination af sprødt, blødt, sødt og syrligt.

Tærteformen er fra Kageoplevelser – Den er fra mærket Silikomart og hedder Oblong.
En ret fin størrelse hvis i spørger mig, hverken for stor eller for lille.
Der er 6 stk. i pakken man købes, og opskrifter her passer dertil.
Direkte link er længere nede i opskriften.

 

 

 

 

Opskrift – 6 stk

 

Mørdej: (Stor portion, rester kan gemmes på køl)

300g mel
100g Flormelis
150g koldt smør
1 æg

  • Kom mel, flormelis og smør i en skål, og bland til smørret et helt smuldret
  • tilsæt ægget og bland til det netop er samlet
  • Pak i film, og læg på køl i minimum 30min

 

 

Pistaciemasse:

40g pistacienødder
130g marcipan
20g æggehvider
55g sukker

  • Nødderne hakkes til fint mel og blandes derefter godt sammen med marcipan
  • Æggehvider og sukker, varmes op i en skål over vandbad, til sukkeret er helt smeltet
  • Sukkerlagt og marcipan æltes sammen, til en kransekagemasse

 

  • Udrul din mørdej i lidt mel, til ca 2-3mm tykkelse, og kom i dine tærteforme
    Jeg har brugt Silikomart Oblong fra Kageoplevelser – de kan købes HER
  • kom din kransekage masse i en sprøjtepose og fordel i tærteformene, ca. halvt op.
  • Tærtene bages i ca. 10min ved 180 grader. Tryk evt. kransekagen lidt ned, når de kommer ud af ovnen.
  • Afkøl

 

 

RUBY ganache:

80g RUBY chokolade
50g fløde

  • Kom chokoladen i en skål, og varm fløden op til lige under kogepunktet.
  • Hæld fløden over chokoladen, og rør godt i midten, til det samler sig til en blank ganache
  • Fordel i de 6 tærteforme og sæt på køl, til de er helt faste… Gerne natten over
  • Gem en lille rest ganache til afpyntningen

 

 

 

Broken Gel:

1 blad husblas
100g hindbær
½ dl vand
10g sukker

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Kog hindbær, vand og sukker op i ca. 5 min.
  • Mos bærrene godt og si det hele i en finmasket si
  • Tilsæt husblas, og hæld væden i en skål med stor overflade
  • Afkøl til det har sat til helt. Pisk derefter godt igennem til en samlet “broken gel”
  • Kon på sprøjtepose og sæt små dutter, på tærterne

 

Pynt med hakkede pistacienødder, marengstoppe, skovsyre og krystalliseret hvid chokolade
Eller præcis som du ønsker dem 🙂

 

 

God fornøjelse

 

No Comments

Leave a Comment