Denne tærte er både sød og syndig..
Intens chokolade, blød karamel, knasende Oreos og dejlig sprød mandelmørdejsbund.
Og så er den et kæmpe hit både blandt børn og voksende 🙂 og endda nem at lave..
Måske perfekt til weekendens søde tand?
Opskriften den får i her…
Opskrift – Ø18
Du skal også bruge:
ca. 10 oreos – knækkes i mindre stykker
Tærtebund:
100g mel
25g usødet kakao
25g mandelmel
75g smør (koldt)
50g flormelis
1 knsp salt
½ æg
- Kom mel, mandelmel, flormelis, kakao, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
- Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i ½ time
- Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18, stik med en gaffel i bunden og bag den ved 200 grader i ca. 12-15 min
- Lad den afkøle.
Karamel:
100ml fløde
200g sukker
- Fløden varmes i en kasserolle, og sættes til side
- Sukkeret smeltes i en kasserolle, til det er helt gyldent, og den lune flødes piskes i, lidt af gangen – Skulle det klumpe lidt, smelt det da sammen igen over varmen.
- Fordeles ovenpå bunden, og kom 4-5 knækkede Oreos ned i.
- Lad karamellen sætte sig på køl
Chokolade ganache:
100g chokolade – Brug helst en god mørk
100ml fløde
- Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
- Fløden opvarmes til kogepunktet, og hældes over chokoladen
- Rør det godt sammen, uden at piske i det
- Lad det køle en smule af, og hæld det ovenpå karamellen og pynt med Oreos
- Sættes på køl, til den har sat sig
Velbekomme