Oreo tærte med Karamel

Denne tærte er både sød og syndig..
Intens chokolade, blød karamel, knasende Oreos og dejlig sprød mandelmørdejsbund.
Og så er den et kæmpe hit både blandt børn og voksende 🙂 og endda nem at lave..

Måske perfekt til weekendens søde tand?
Opskriften den får i her…

 

E3166866-55F7-4B76-8A85-42063F98C774

AE4D4138-31ED-41CD-9152-15358965886E

C218C027-B9D0-44D9-B4D4-874F6C9FC080

 

 

Opskrift – Ø18

 

Du skal også bruge:

ca. 10 oreos – knækkes i mindre stykker

 

Tærtebund:

100g mel
25g usødet kakao
25g mandelmel
75g smør (koldt)
50g flormelis
1 knsp salt
½ æg

  • Kom mel, mandelmel, flormelis, kakao, salt og smør i en skål, og bland sammen til smørret er helt smuldret ud. Samle hurtigt dejen med ægget.
  • Udrul mørdejen imellem 2 stykker bagepapir til et par mm tykkelse, og læg dejen på køl i ½ time
  • Skær dejen til, om kom den i en tærtering Ø18, stik med en gaffel i bunden og bag den ved 200 grader i ca. 12-15 min
  • Lad den afkøle.

 

 

Karamel:

100ml fløde
200g sukker

  • Fløden varmes i en kasserolle, og sættes til side
  • Sukkeret smeltes i en kasserolle, til det er helt gyldent, og den lune flødes piskes i, lidt af gangen – Skulle det klumpe lidt, smelt det da sammen igen over varmen.
  • Fordeles ovenpå bunden, og kom 4-5 knækkede Oreos ned i.
  • Lad karamellen sætte sig på køl

 

 

Chokolade ganache:

100g chokolade – Brug helst en god mørk
100ml fløde

  • Chokoladen hakkes fint og kommes i en skål
  • Fløden opvarmes til kogepunktet, og hældes over chokoladen
  • Rør det godt sammen, uden at piske i det
  • Lad det køle en smule af, og hæld det ovenpå karamellen og pynt med Oreos
  • Sættes på køl, til den har sat sig

 

Velbekomme

9C1CC45F-0E79-4AD6-A875-B840A145BB34

83E31AAF-5184-4F47-96FE-AB0EC76D4C0D