Jo ældre jeg bliver, jo mere glad bliver jeg bare for kaffe.. Både i den form som man drikker, men absolut også i kager 🙂
Denne kage er en skøn kombination af intens chokolade, sød men let saltet karamel og den blødeste cappuccino creme. Jeg har lavet kagerne i nogle små linseforme, som jeg har arvet fra min mormor, men de kan stadig købes i de fleste store isenkrammere. De har en diameter på 6,5 cm, så der er lige 4 perfekte små bidder i sådan en kage. Ligger du nu ikke inde med linse forme, og ønsker du ikke at investere i dem, så kan tærterne også laves i andre forme, evt. som en enkelt stor tærte
Rigtig god bage-fornøjelse..
Opskrift – 20 stk
Bund:
200g mel
60g flormelis
125g koldt smør
1 æg
2 tsk usødet kakaopulver
- Mel, flormelis og smør kommes i en skål og æltes godt sammen, indstil smørret er helt smuldret ud i melet
- Ægget tilsættes og dejen samles til en glat klump
- Pakkes i film og kommes i køleskabet i 30min
- Udrulles i lidt mel, til ca 3mm tykkelse og udstikkes i en rund form, som er lidt større end den form det skal bages i.
- Kommes i formen og trykkes let på plads, og dejen i kanten tilpasses
- Stik huller i bunden med en gaffel og fyld formen op med kikærter – Disse forhindre dejen i at glide ned af siderne under bagningen
- Bundene bages ved 180 grader i 8 minutter
Cappuccino creme:
1 blad udblødet husblas
2 dl fløde
50g mørk chokolade
1 tsk instant kaffe pulver
1 tsk. vanilje sirup eller alternativt 1 tsk vanilje sukker
- Fløde, kaffe pulver, hakket chokolade og sirup, kommes i en kasserolle og opvarmes indtil chokolade og kaffe er smeltet sammen – det skal ikke koge
- Tages af blusset og husblas røres i, derefter kommes cremen i en skål og der kommes film over, som ligges helt nede ved overfladen
- Afkøles til det er helt kold – Det tager ca 4 timer i kølskab eller 2 timer i fryseren
- Piskes derefter til det er helt fast og kan danne små toppe
Derudover skal du bruge:
½ dåse karamelliseret mælk/ Dulche de Leche – Det kan enten købes færdigt eller laves selv: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/
½ tsk flagesalt
Skovsyre blomster
Hakket chokolade
Lidt kakao pulver
Guldflager
Sådan gør du:
- Kikærterne fjernes fra de afkølede bunde
- Salt og karamel røres godt sammen, og der fyldes ca 1-1½ tsk i hver form
- Cappuccino cremen kommes i en sprøjtepose, med eller uden tyl og sprøjtes i små toppe ovenpå karamellen
- Kagerne pyntes med et drys af kakaopulver, hakket chokolade, guldstøv og gule skovsyre blomster – eller præcis som du selv ønsker
- Kagerne opbevare på køl indtil servering
Velbekomme