Mini tærter med saltkaramel & Cappuccino creme

Jo ældre jeg bliver, jo mere glad bliver jeg bare for kaffe.. Både i den form som man drikker, men absolut også i kager 🙂

Denne kage er en skøn kombination af intens chokolade, sød men let saltet karamel og den blødeste cappuccino creme. Jeg har lavet kagerne i nogle små linseforme, som jeg har arvet fra min mormor, men de kan stadig købes i de fleste store isenkrammere. De har en diameter på 6,5 cm, så der er lige 4 perfekte små bidder i sådan en kage. Ligger du nu ikke inde med linse forme, og ønsker du ikke at investere i dem, så kan tærterne også laves i andre forme, evt. som en enkelt stor tærte

Rigtig god bage-fornøjelse..

 

IMG_6339

 

Opskrift – 20 stk

 

Bund:

200g mel

60g flormelis

125g koldt smør

1 æg

2 tsk usødet kakaopulver

 

  • Mel, flormelis og smør kommes i en skål og æltes godt sammen, indstil smørret er helt smuldret ud i melet
  • Ægget tilsættes og dejen samles til en glat klump
  • Pakkes i film og kommes i køleskabet i 30min
  • Udrulles i lidt mel, til ca 3mm tykkelse og udstikkes i en rund form, som er lidt større end den  form det skal bages i.
  • Kommes i formen og trykkes let på plads, og dejen i kanten tilpasses
  • Stik huller i bunden med en gaffel og fyld formen op med kikærter – Disse forhindre dejen i at glide ned af siderne under bagningen
  • Bundene bages ved 180 grader i 8 minutter

IMG_6351

IMG_6337 (redigeret)

 

 

Cappuccino creme:

1 blad udblødet husblas

2 dl fløde

50g mørk chokolade

1 tsk instant kaffe pulver

1 tsk. vanilje sirup eller alternativt 1 tsk vanilje sukker

 

  • Fløde, kaffe pulver, hakket chokolade og sirup, kommes i en kasserolle og opvarmes indtil chokolade og kaffe er smeltet sammen – det skal ikke koge
  • Tages af blusset og husblas røres i, derefter kommes cremen i en skål og der kommes film over, som ligges helt nede ved overfladen
  • Afkøles til det er helt kold – Det tager ca 4 timer i kølskab eller 2 timer i fryseren
  • Piskes derefter til det er helt fast og kan danne små toppe

 

 

Derudover skal du bruge:

 

½ dåse karamelliseret mælk/ Dulche de Leche – Det kan enten købes færdigt eller laves selv: http://www.tinesverden.dk/karamel-creme-dulche-de-leche/

½ tsk flagesalt

Skovsyre blomster

Hakket chokolade

Lidt kakao pulver

Guldflager

 

 

Sådan gør du:

  1. Kikærterne fjernes fra de afkølede bunde
  2. Salt og karamel røres godt sammen, og der fyldes ca 1-1½ tsk i hver form
  3. Cappuccino cremen kommes i en sprøjtepose, med eller uden tyl og sprøjtes i små toppe ovenpå karamellen
  4. Kagerne pyntes med et drys af kakaopulver, hakket chokolade, guldstøv og gule skovsyre blomster – eller præcis som du selv ønsker
  5. Kagerne opbevare på køl indtil servering

 

IMG_6344 (redigeret)

 

Velbekomme

No Comments

Leave a Comment