IMG_0430

Mini Baileys Cheesecake

Forleden lavede jeg disse små cheesecakes, som en del af en dessert.. Og de var et KÆMPE hit 🙂
Ønsker man ikke at lave dem som portions anretninger, kan opskriften også bruges som en almindelige kage, i Ø18cm – (læs guide nederst)
Jeg lavede dem i en silikone cylinder form, hvor de nemt kan trykkes ud af efter et par timer på frost – se billede nedenfor.

 

temporary

IMG_0430

temporary

 

Opskrift – 6 stk.

 

Bund:

5-6 oreo kiks

3 digestive kiks

70g smeltet smør

  • Kiks knuses godt, enten i en multihakker eller i en frysepose som bankes godt med en kagerulle
  • Smørret smeltes og det hele blandes godt sammen
  • Trykkes ud i en rund portions ring, som passer med størrelsen på silikone formen – Placer dem på et stykke bagepapir på et spækbræt, og sæt dem på frys i minimum 1 time.

Obs: Laver du kagen som Ø18, skal du bruge 10 oreos og 8 Digestive, og 120g smør

 

 

Ostecreme:

2 blade husblas

80g lys chokolade

2 spsk BAILEYS

40g flormelis

2 spsk. cremefraiche

100g Philadelphia smørost – ikke light

2,5 dl fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med ½ dl fløde og BAILEYS og det smeltes godt sammen
  • Husblas vrides for vand og kommes i den varme chokolademasse – sættes til side
  • Flormelis, cremefraiche og ost kommes i en skål, og piskes godt sammen, indtil der ikke er nogle klumper
  • Halvdelen af ostemassen kommes op i kasserollen til chokolademassen, og det røres godt og hurtigt sammen, så husblas ikke trevler
  • Chokolade/ostemassen kommes derefter tilbage i skålen og blandes med det sidste af ostemassen
  • Den resterende halvdel fløde piskes til skum, og vendes forsigtigt sammen med det andet
  • Ostecremen fordeles ligeligt i de 6 forme, og sættes på køl i ca. 1 time.

 

 

Baileys mousse:

50g Hvid chokolade

2 dl fløde

2 blade husblas

3-4 spsk BAILEYS

  • Husblasen udblødes i rigeligt koldt vand, i minimum 5 minutter
  • Chokolade, Baileys og 1 dl fløde kommes i en kasserolle og smeltes sammen
  • Husblas tilsættes og røres godt sammen.
  • Det resterende fløde piskes til skum, og vendes i den letafkølede chokolade
  • Fordeles ovenpå ostecremen i de 6 forme og den forlavede bund trykkes let ned ovenpå
  • Kagerne sættes i fryseren i minimum 3 timer, men gerne længere.

 

Inden servering drysses kagerne med usødet kakao på toppen

 

Ø18 læs her:

Laves kagen som en hel, samles den lidt anderledes. Start med bunden, som på en normal cheesecake, så baileymoussen og når den har sat sig, så tilsidst ostecremen.

 

temporary

IMG_0445

Kagerne er lavet i denne silikone form..

 

 

Velbekomme 🙂

 

IMG_0332

 

 

12 Comments

  • Trine 20. maj 2017 at 21:23

    Hvor store er dine cylinderforme i diameter? ? vh. Trine

    Reply
    • Tinesverden 21. maj 2017 at 8:26

      Ca. 6 cm i diameter ?

      Reply
  • Charlotte 21. maj 2017 at 9:30

    Kan man lave dem dagen før og lade dem blive i fryseren? Og hvis ja, hvor lang tid før skal de tages op?

    Reply
    • Tinesverden 21. maj 2017 at 11:22

      Du kan sagtens lave dem før, helt op til en uge før ?
      De skal tøes op i køleskabet i ca 4-5 timer.

      Reply
  • Sanne 8. juni 2017 at 10:44

    Hvor dybe er formene?

    Reply
  • Sanne 8. juni 2017 at 12:48

    Kan det passes der skal byttes rundt på cremene? Så Bailey mousse kommer i før ostecremen?
    Syntes der er meget ostecremen og den er da noget mørkere end den creme der ovenpå bunden på billedet 🤔

    Reply
    • Tinesverden 9. juni 2017 at 17:18

      Først ostecremen med den lyse chokolade (mørk mousse), så Baileys moussen (hvid) og så bunden på. Når de er frosset, så tages de ud og vendes om 🙂 som opskriften beskriver

      Reply
  • Charlotte Kaas 21. oktober 2017 at 18:15

    Mums, de ser lækre ud 😋.
    Du skriver du lavede dem som en del af en dessert, hvad lavede du ud over den?
    Jeg skal holde 40 års fødselsdag og er lidt på jagt efter en dessert.
    Har kigget på denne også din hindbær cheesecake med brownie.

    Reply
    • Tinesverden 22. oktober 2017 at 8:35

      Tak ❤️
      De blev serveret med en kugle brombær sorbet og en jordbær trifli

      Reply
  • Charlotte Kaas 9. november 2017 at 6:54

    Nu har jeg prøvet at lave din cheesecake, mums den er lækker 😋.
    Men jeg synes mousserne er meget flydende, skal de være det eller er det mig der har fået lavet en fejl? De blev fint stive.
    Når du laver en ø18 cm, bruger du så også silikone form eller bruger du en kagering?

    Reply
    • Tinesverden 10. november 2017 at 7:31

      Tænker der må være sket en fejl 🙂 ellers evt tilsæt et blad ekstra. Det kan jo opføre sig forskelligt.
      Laver Ø18 i en kagering med plast

      Reply
      • Charlotte Kaas 10. november 2017 at 8:45

        Tak for svar.
        Jeg tro måske at chokoladeblandingen har været for lun da jeg kom den i den piskede fløde

        Reply

Leave a Comment