Mini Baileys Cheesecake

Forleden lavede jeg disse små cheesecakes, som en del af en dessert.. Og de var et KÆMPE hit 🙂
Ønsker man ikke at lave dem som portions anretninger, kan opskriften også bruges som en almindelige kage, i Ø16cm – (læs guide nederst)
Jeg lavede dem i en silikone cylinder form, hvor de nemt kan trykkes ud af efter et par timer på frost – se billede nedenfor.

 

temporary

IMG_0430

temporary

 

Opskrift – 6 stk.

 

Bund:

5-6 oreo kiks

3 digestive kiks

70g smeltet smør

  • Kiks knuses godt, enten i en multihakker eller i en frysepose som bankes godt med en kagerulle
  • Smørret smeltes og det hele blandes godt sammen
  • Trykkes ud i en rund portions ring, som passer med størrelsen på silikone formen – Placer dem på et stykke bagepapir på et spækbræt, og sæt dem på frys i minimum 1 time.

Obs: Laver du kagen som Ø16, skal du bruge 10 oreos og 8 Digestive, og 120g smør

 

 

Ostecreme:

2 blade husblas

80g lys chokolade

2 spsk BAILEYS

40g flormelis

2 spsk. cremefraiche

100g Philadelphia smørost – ikke light

2,5 dl fløde

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokoladen kommes i en kasserolle, sammen med ½ dl fløde og BAILEYS og det smeltes godt sammen
  • Husblas vrides for vand og kommes i den varme chokolademasse – sættes til side
  • Flormelis, cremefraiche og ost kommes i en skål, og piskes godt sammen, indtil der ikke er nogle klumper
  • Halvdelen af ostemassen kommes op i kasserollen til chokolademassen, og det røres godt og hurtigt sammen, så husblas ikke trevler
  • Chokolade/ostemassen kommes derefter tilbage i skålen og blandes med det sidste af ostemassen
  • Den resterende halvdel fløde piskes til skum, og vendes forsigtigt sammen med det andet
  • Ostecremen fordeles ligeligt i de 6 forme, og sættes på køl i ca. 1 time.

 

 

Baileys mousse:

50g Hvid chokolade

2 dl fløde

2 blade husblas

3-4 spsk BAILEYS

  • Husblasen udblødes i rigeligt koldt vand, i minimum 5 minutter
  • Chokolade, Baileys og 1 dl fløde kommes i en kasserolle og smeltes sammen
  • Husblas tilsættes og røres godt sammen.
  • Det resterende fløde piskes til skum, og vendes i den letafkølede chokolade
  • Fordeles ovenpå ostecremen i de 6 forme og den forlavede bund trykkes let ned ovenpå
  • Kagerne sættes i fryseren i minimum 3 timer, men gerne længere.

 

Inden servering drysses kagerne med usødet kakao på toppen

 

Ø16 læs her:

Laves kagen som en hel, samles den lidt anderledes. Start med bunden, som på en normal cheesecake, så baileymoussen og når den har sat sig, så tilsidst ostecremen.

 

temporary

IMG_0445

Kagerne er lavet i denne silikone form..

 

 

Velbekomme 🙂

 

IMG_0332