Disse små franske herligheder, er altså bare en fryd for smagsløgene. Og det at de kan kombineres i uendelige muligheder, gør bare kærligheden til dem endnu større.
Denne gang er det en klassisk skal, med fyld af den blødeste citroncreme. De er enkle og ligetil, men sammenspillet mellem sødt og syrligt er helt i top. Ønsker man en lidt mere nuanceret smag, kan man evt. tilsætte ½ tsk lakridspulver til cremen…
Husk altid at læs hele opskriften igennem, før du går i gang.
Opskrift – ca. 15 stk
Skaller:
85g Flormelis
50g Mandelmel
45g Æggehvider
1½ spsk sukker
- Sukker og æggehvider piskes 3-4 minutter ved høj hastighed, til en luftig marengs – ønskes de farvet, tilsættes farven her
- Flormelis og mandelmelet sigtes ned i massen, så alle klumper forsvinder
- Massen vendes nu sammen, ved at trykke det let mod skålens kant, dette gøres lige nøjagtigt 35 gange 🙂
- Dejen kommes nu i en sprøjtepose med en rund tyl, og sprøjtes på en bageplade i ensartede runde, på størrelse med en 5kr
- Pladen bankes hårdt mod bordet 2-3 gange, så luftbobler forsvinder, og skallerne hviler nu 30min ved stuetemp. før bagning
- Opvarm ovnen på 160 grader klassisk ovn, og bag dem i 12 minutter
- Afkøles før de fyldes med cremen
Tip: Er du usikker på størrelsen, så tegn rundt om en 5kr med kuglepen, på bagsiden af bagepapiret
(dej farvet lyserødt)
Citron creme:
35g smør – stuetemp.
45g flormelis
2 tsk mælk
saft og skal af ½ citron
- Smør og flormelis piskes til en hvid og meget luftig creme
- Mælk og citron piskes i og cremen piskes til den er samlet og helt blød
- Cremen kommes i en sprøjtepose med en stjerne tyl, og der sprøjtes en lille klat på halvdelen af skallerne, som derefter samles
Tip: Par skallerne så de er ens i størrelsen, inden du sprøjter cremen i
Velbekomme