Jeg elsker lagkager… Som i helt vildt 🙂 Og denne lagkage er ingen undtagelse.. Den perfekte kombination og sød og lidt syrligt. Prøv den…
Opskriften den får i her.
Opskrift – Ø18 ca. 10 personer
Udover hovedingredienserne skal du bruge:
Ring til samling
Kageplast
Jordbær – til pynt
evt. fondant blomster og lign. til pynt
½ pakke chokolade Oreos
Bunde:
6 æg
200g sukker
100g mel
40g usødet kakao
1 tsk bagepulver
- Æg og sukker piskes i ca. 6 minutter, til det er helt hvidt og luftigt
- Mel, kakao og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i
- Dejen deles i 3, og hver bund bages i en smurt springform, ved 200grader i ca. 14 minutter
- Afkøles
Chokoladecreme:
250ml fløde
100g lys chokolade
3 blade husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- Chokolade og fløde kommes i en kasserolle, og varmes op til chokoladen er helt smeltet – må ikke koge!
- Husblas vrides fri for vand og kommes i chokoladen under omrøring
- Massen kommes i en skål, og der kommes film over, helt nede ved overfladen
- Afkøles i ca. 4 timer – eller 2 i fryseren
- Piskes derefter godt igennem, så det minder om flødeskum
Rabarber/yoghurt mousse:
2 blade husblas
200g rabarber i små stykker
½ vaniljestang
100g sukker
100ml fløde
½ dl vand
100g græsk yoghurt
- Husblas udblødes i koldt vand
- Rabarber, sukker og vanilje kommes i en kasserolle og koger i 10 minutter
- Fløden piskes til skum og yoghurten vendes forsigtigt i
- Rabarberen hældes igennem en sigte, uden at presse for meget i det. Kompotten der er tilbage i sigten, sættes til side
- Husblas røres i den lune rabarber saft og afkøles let, røres derefter sammen med fløde/yoghurt masse
Smørecreme:
200g blødt smør
200g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 spsk.smørost
En smule rød pastafarve
- Alle delene piskes godt sammen, til en luftig creme.. Det tager ca. 8-10min
Sådan samles den: (se billede guide nederst)
- Den første bund placeres på det ønskede kagefad, i en bagering/springform med kageplast i
- Rabarberkompotten fordeles i et jævnt lagt på bunden, og derefter kommes rabarber/yoghurt cremen på
- Endnu en bund ligges over, og chokolade cremen fordeles. Ovenpå det kommes 4-5 knuste Oreos
- Sidste bund ligges ovenpå, og der presses let.
- Lad nu kagen sætte sig i minimum 3 timer – gerne natten over
- Kagen opsmørres af 2 omgange med smørcremen – skal afkøles i ca. 20min imellem hver opsmørring
- Kagen pyntes med Oreos, jordbær, blomster eller hvad hjertet ellers begærer 🙂
Rigtig god fornøjelse