Lagkage med Oreos og Rabarber

Jeg elsker lagkager… Som i helt vildt 🙂 Og denne lagkage er ingen undtagelse.. Den perfekte kombination og sød og lidt syrligt. Prøv den…

Opskriften den får i her.

 

img_7088

img_7092

 

 

Opskrift – Ø18 ca. 10 personer

 

Udover hovedingredienserne skal du bruge:

Ring til samling

Kageplast

Jordbær – til pynt

evt. fondant blomster og lign. til pynt

½ pakke chokolade Oreos

 

 

Bunde:

6 æg

200g sukker

100g mel

40g usødet kakao

1 tsk bagepulver

 

  • Æg og sukker piskes i ca. 6 minutter, til det er helt hvidt og luftigt
  • Mel, kakao og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i
  • Dejen deles i 3, og hver bund bages i en smurt springform, ved 200grader i ca. 14 minutter
  • Afkøles

 

 

Chokoladecreme:

250ml fløde

100g lys chokolade

3 blade husblas

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokolade og fløde kommes i en kasserolle, og varmes op til chokoladen er helt smeltet – må ikke koge!
  • Husblas vrides fri for vand og kommes i chokoladen under omrøring
  • Massen kommes i en skål, og der kommes film over, helt nede ved overfladen
  • Afkøles i ca. 4 timer – eller  2 i fryseren
  • Piskes derefter godt igennem, så det minder om flødeskum

 

 

Rabarber/yoghurt mousse:

 

2 blade husblas

200g rabarber i små stykker

½ vaniljestang

100g sukker

100ml fløde

½ dl vand

100g græsk yoghurt

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Rabarber, sukker og vanilje kommes i en kasserolle og koger i 10 minutter
  • Fløden piskes til skum og yoghurten vendes forsigtigt i
  • Rabarberen hældes igennem en sigte, uden at presse for meget i det. Kompotten der er tilbage i sigten, sættes til side
  • Husblas røres i den lune rabarber saft og afkøles let, røres derefter sammen med fløde/yoghurt masse

 

 

Smørecreme:

 

200g blødt smør

200g flormelis

2 tsk vaniljesukker

1 spsk.smørost

En smule rød pastafarve

 

  • Alle delene piskes godt sammen, til en luftig creme.. Det tager ca. 8-10min

 

 

Sådan samles den: (se billede guide nederst)

 

  1. Den første bund placeres på det ønskede kagefad, i en bagering/springform med kageplast i
  2. Rabarberkompotten fordeles i et jævnt lagt på bunden, og derefter kommes rabarber/yoghurt cremen på
  3. Endnu en bund ligges over, og chokolade cremen fordeles. Ovenpå det kommes 4-5 knuste Oreos
  4. Sidste bund ligges ovenpå, og der presses let.
  5. Lad nu kagen sætte sig i minimum 3 timer – gerne natten over
  6. Kagen opsmørres af 2 omgange med smørcremen – skal afkøles i ca. 20min imellem hver opsmørring
  7. Kagen pyntes med Oreos, jordbær, blomster eller hvad hjertet ellers begærer 🙂

 

Rigtig god fornøjelse

img_7067

img_7068

img_7069

img_7071

img_7072

img_7073

img_7076

img_7078

img_7088

 

 

 

 

3 Comments

  • Lotte 16. oktober 2016 at 16:10

    Hej Tine
    Tak for opskriften – så er den afprøvet. Den var superlækker og vakte stor glæde. Jeg glemte desværre at tage et billede af den… Øv!
    Jeg undrer mig over følgende, dog: Er din kage lyserød? Og hvordan er den blevet det? Min var mere cremefarvet/gullig af smørcremen.
    Mvh
    Lotte

    Reply
    • Tinesverden 16. oktober 2016 at 16:45

      Hej Lotte.

      Dejligt at den vakte glæde.. den er altså også bare lækker.
      Ja min er lyserød, tilsætte en smule rød pastafarve til smørcremen, hvilket jeg da har glemt at få skrevet i opskriften.. Det gøres straks 🙂
      Mvh Tine

      Reply
      • Anonym 16. oktober 2016 at 18:34

        Haha super. Jeg kiggede længe på det og blev ved at undre mig ?
        I øvrigt synes jeg at chokoladecremen bliver lidt for stiv med de to blade husblas. En anden gang tror jeg at jeg ville lave en regulær chokolademousse i stedet.

        Reply

Leave a Comment