Lagkage med Oreos og Rabarber

Jeg elsker lagkager… Som i helt vildt 🙂 Og denne lagkage er ingen undtagelse.. Den perfekte kombination og sød og lidt syrligt. Prøv den…

Opskriften den får i her.

 

img_7088

img_7092

 

 

Opskrift – Ø18 ca. 10 personer

 

Udover hovedingredienserne skal du bruge:

Ring til samling

Kageplast

Jordbær – til pynt

evt. fondant blomster og lign. til pynt

½ pakke chokolade Oreos

 

 

Bunde:

6 æg

200g sukker

100g mel

40g usødet kakao

1 tsk bagepulver

 

  • Æg og sukker piskes i ca. 6 minutter, til det er helt hvidt og luftigt
  • Mel, kakao og bagepulver sigtes sammen og vendes forsigtigt i
  • Dejen deles i 3, og hver bund bages i en smurt springform, ved 200grader i ca. 14 minutter
  • Afkøles

 

 

Chokoladecreme:

250ml fløde

100g lys chokolade

3 blade husblas

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Chokolade og fløde kommes i en kasserolle, og varmes op til chokoladen er helt smeltet – må ikke koge!
  • Husblas vrides fri for vand og kommes i chokoladen under omrøring
  • Massen kommes i en skål, og der kommes film over, helt nede ved overfladen
  • Afkøles i ca. 4 timer – eller  2 i fryseren
  • Piskes derefter godt igennem, så det minder om flødeskum

 

 

Rabarber/yoghurt mousse:

 

2 blade husblas

200g rabarber i små stykker

½ vaniljestang

100g sukker

100ml fløde

½ dl vand

100g græsk yoghurt

 

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Rabarber, sukker og vanilje kommes i en kasserolle og koger i 10 minutter
  • Fløden piskes til skum og yoghurten vendes forsigtigt i
  • Rabarberen hældes igennem en sigte, uden at presse for meget i det. Kompotten der er tilbage i sigten, sættes til side
  • Husblas røres i den lune rabarber saft og afkøles let, røres derefter sammen med fløde/yoghurt masse

 

 

Smørecreme:

 

200g blødt smør

200g flormelis

2 tsk vaniljesukker

1 spsk.smørost

En smule rød pastafarve

 

  • Alle delene piskes godt sammen, til en luftig creme.. Det tager ca. 8-10min

 

 

Sådan samles den: (se billede guide nederst)

 

  1. Den første bund placeres på det ønskede kagefad, i en bagering/springform med kageplast i
  2. Rabarberkompotten fordeles i et jævnt lagt på bunden, og derefter kommes rabarber/yoghurt cremen på
  3. Endnu en bund ligges over, og chokolade cremen fordeles. Ovenpå det kommes 4-5 knuste Oreos
  4. Sidste bund ligges ovenpå, og der presses let.
  5. Lad nu kagen sætte sig i minimum 3 timer – gerne natten over
  6. Kagen opsmørres af 2 omgange med smørcremen – skal afkøles i ca. 20min imellem hver opsmørring
  7. Kagen pyntes med Oreos, jordbær, blomster eller hvad hjertet ellers begærer 🙂

 

Rigtig god fornøjelse

img_7067

img_7068

img_7069

img_7071

img_7072

img_7073

img_7076

img_7078

img_7088