Kransekage Blondie med Passion

Skal din kransekage være lidt anderledes i år? Så er denne er ret godt bud.
Tonerne fra kransekage, i et møde med en let syrlig passions mousse.
Det er selvfølgelig ikke en rigtig kransekage, men fordi marcipanen møder med chewy blondie, så leder det straks tankerne derhen. i hvertfald hjemme ved os 🙂

Og så er den så enkel at alle kan være med… og den kan laves dagen i forvejen,

 

 

 

Opskrift – 12 stykker

 

Bund:

150g sukker
3 æg
1 tsk vaniljepaste
180g smør
150g hvid chokolade
½ tsk havsalt
150g mel
100g ristede hasselnødder

80g Marcipan
50g hvid chokolade

  • Sukker, æg og vanilje piskes lyst og luftigt
  • Smør, salt og chokolade smeltes sammen i en kasserolle, uden det koger op, afkøles til lillefinger varm, og vendes derefter i æggemassen.
  • Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10min og skallerne gnubbes af. Knus nødderne med en kagerulle, så de er lidt grove i stykkerne.
  • Hasselnødder og mel vendes i massen, og dejen fordeles i en bradepande ca. 20x25cm. – eller en af dem du køber som der er låg til.
  • Den resterende chokolade og marcipanen hakkes groft, og stikkes ned i dejen.
  • Bages ved 175 grader i ca. 25 min. må gerne være klæg, men uden at være fyldende.
  • Kagen afkøles helt – og kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl.

 

 

 

Creme:

150g hvid chokolade
200ml fløde
25g passionspuré (fra frost eller hele frugter uden kerner)
1 tsk vaniljepaste
1 blad husblas

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Fløde, passionsfrugt, vaniljepaste og chokolade kommes i en kasserolle, og varmes op til en samlet masse, Men uden at koge.
  • Husblas udblødes heri. og massen hældes i en skål, og der kommes film på, helt nede ved overfladen.
  • Nu skal den afkøle helt – gerne natten over. Piskes derefter op til en fast creme, men ikke pisk for længe.

Kommes på sprøjtepose og fordeles på kagestykkerne 🙂 Velbekomme.