Skal din kransekage være lidt anderledes i år? Så er denne er ret godt bud.
Tonerne fra kransekage, i et møde med en let syrlig passions mousse.
Det er selvfølgelig ikke en rigtig kransekage, men fordi marcipanen møder med chewy blondie, så leder det straks tankerne derhen. i hvertfald hjemme ved os 🙂
Og så er den så enkel at alle kan være med… og den kan laves dagen i forvejen,
Opskrift – 12 stykker
Bund:
150g sukker
3 æg
1 tsk vaniljepaste
180g smør
150g hvid chokolade
½ tsk havsalt
150g mel
100g ristede hasselnødder
80g Marcipan
50g hvid chokolade
- Sukker, æg og vanilje piskes lyst og luftigt
- Smør, salt og chokolade smeltes sammen i en kasserolle, uden det koger op, afkøles til lillefinger varm, og vendes derefter i æggemassen.
- Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10min og skallerne gnubbes af. Knus nødderne med en kagerulle, så de er lidt grove i stykkerne.
- Hasselnødder og mel vendes i massen, og dejen fordeles i en bradepande ca. 20x25cm. – eller en af dem du køber som der er låg til.
- Den resterende chokolade og marcipanen hakkes groft, og stikkes ned i dejen.
- Bages ved 175 grader i ca. 25 min. må gerne være klæg, men uden at være fyldende.
- Kagen afkøles helt – og kan sagtens laves dagen før og opbevares på køl.
Creme:
150g hvid chokolade
200ml fløde
25g passionspuré (fra frost eller hele frugter uden kerner)
1 tsk vaniljepaste
1 blad husblas
- Husblas udblødes i koldt vand
- Fløde, passionsfrugt, vaniljepaste og chokolade kommes i en kasserolle, og varmes op til en samlet masse, Men uden at koge.
- Husblas udblødes heri. og massen hældes i en skål, og der kommes film på, helt nede ved overfladen.
- Nu skal den afkøle helt – gerne natten over. Piskes derefter op til en fast creme, men ikke pisk for længe.
Kommes på sprøjtepose og fordeles på kagestykkerne 🙂 Velbekomme.