Knækbrød – Glutenfri

Januar betyder at mange mennesker byder den sundere livsstil velkommen, og dermed skal der også findes inspiration til den lille sult.
Og her er et rigtig godt bud… Knækbrød uden mel og sukker, med istedet  fyldt med en masse lækre kerner, frø og nødder.

De er super nemme at lave, og kan opbevares i en tæt sluttet bøtte 🙂

 

Velbekomme..

 

4E7F54BE-E649-49C5-8498-950C1B0B9DD0

2DBF1414-9E68-4EA6-99EE-6C99FBE41756

 

Opskrift – Giver 1 pladefuld

 

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

2/3 dl hasselnødder

2/3 dl mandler

 

Ovenstående kommes i en minihakker og hakkes til forholdsvis fint mel.
kommes i en skål og blandes sammen med følgende:

 

1 dl solsikkekerner

1 dl græskarkerner

1 dl chia frø

½ dl sesamfrø

1½ dl vand

2 æg

1 tsk fint salt

 

Alle delene blandes godt sammen, og hviler i skålen i ca. 10-15 min.
Massen bredes ud på en bageplade og der lægges husholdningsfilm over – Dette gøres for at det nemt kan bredes tyndt ud, på hele pladen.
Massen skæres i tern med et pizzahjul, ovenpå filmen, men uden at du skærer igennem.

Bag knækbrødet i 15min, ved 200 grader, derefter tages pladen ud og stykkerne deles.
Bag yderligere i ca. 10 min, til kanterne er sprøde.

 

Velbekomme

 

image

image

image

2DBF1414-9E68-4EA6-99EE-6C99FBE41756