Klassiske Vaniljekranse

Ingen jul uden vaniljekranse 🙂 Disse er de helt klassiske med masser god vanilje, og lækre mandler.

Kransene laves med en kødhakker, da den er for hård til at blive sprøjtet ud.. Jeg købte en bord-kødhakker til den nette sum af 80kr i Brugsen. Har du ikke en kødhakker, kan du vælge at trille dejen ud i stedet og dermed bare undvære de klassiske striber i dejen.

 

img_8434

img_8438

 

Opskrift – ca. 80 stk.

250g mel

150g sukker

1 æg

190g smør – stuetemp.

1/4 tsk bagepulver

Korn fra 1 vaniljestang

50g mandelmel

 

  • Alle delene kommes i en skål og æltes godt sammen
  • Pak dejen i film, og kom den i køleskabet i minimum 1 time
  • Kør dejen igennem en kødhakker, og skær pølserne i ca. 8 cm længde, med et skråt snit
  • Form dem til kranse og bag den ved 180 grader i 7 minutter

 

Glædelig jul

 

img_8439