F8BD1546-4BF0-4FA0-B48A-B91BE0F5D1CA

Kirsebær Kupler

Knasende mandelbund, kirsebær mousse med en gemt surprise af kirsebærpure med lakrids, toppet med den lækreste glaze af hvid chokolade… De er SÅ lækre 🙂 Og er du træt af kirsebær efter julens fester, kan de evt laves med hindbær i stedet..

 

BAD7D952-AC60-45A7-A896-C4735E5BFA66

 

 

Opskrift – 6 stk

 

Mandelbund:

3 æggehvider

60g flormelis

140g mandler

25g mandelmel

  • Æg og flormelis piskes til fast marengs
  • Mandlerne hakkes og vendes i
  • Kommes på en bageplade med bagepapir smurt med olie, og smørres ud i ca 1 cm tykkelse
  • Bages ved 180 grader i ca. 25 min
  • Udstikkes i Ø6 form
  • OBS kan også bages i ringe Ø6 fra starten

 

 

 

Kirsebær bomber:

150g Kirsebærsauce

2 blade husblas

1 tsk lakrids grandulat

  • Udblød husblas i koldt vand
  • Kirsebærsaucen varmes op og stavblendes så de hele bær forsvinder
  • Rør lakrids ud i og smelt herefter husblas sammen med
  • Fryses i små halvkugler Ø2cm i ca. 1 time – gerne længere

TIP: Bomberne kan også laves med hindbær i stedet, og så uden lakrids de går skønt til moussen.

 

 

Kirsebær mousse:

3 blade husblas

50g pureret kirsebærsauce

Saft fra ½ citron

50g sukker

½ vaniljestang

1 dl fløde

100g skyr

  • Husblas udblødes i koldt vand
  • Kirsebærsauce, citronsaft, sukker og vanilje varmes op, uden af det briges i kog.
  • husblas udblødes heri – afkøles
  • Flødes piskes til en let skum, og skyr piskes i.
  • Kirsebær sirup vendes forsigtigt i og det hele kommes i en sprøjtepose
  • Kommes i en form Ø6cm, næsten op til kanten og de afkøles i køleskabet i ca. 20 min
  • Derefter kommes den frosne kirsebær/lakrids bombe ned i og de sættes nu i fryseren i minimum 2 timer – gerne længere

 

 

Glaze:

140g hvid chokolade

100g sødmælk

3 blade husblas

50g sukker

Rød farve

  • Husblas udblødes
  • Mælk og sukker koges op, til sukkeret er smeltet
  • Hældes over chokoladen, som er finthakket og røres let sammen med farven
  • Det hele kommes i en høj beholder og blendes helt nede, så der ikke kommer bobler
  • Afkøles til 29 grader og hældes over de frosne kager, som derefter sættes på mandelbundene

 

Kagerne pyntes med snirkler af hvis chokolade og frysetørret hindbær

Velbekomme 🙂

F8BD1546-4BF0-4FA0-B48A-B91BE0F5D1CA

7 Comments

  • Gitte 29. december 2016 at 9:20

    Hvad slags farve bruger du i den hvide chokolade..? Kan man bruge pastafarve? Eller skal det være noget specielt til chokolade?

    Reply
    • Tinesverden 29. december 2016 at 10:15

      Jeg bruger pastafarve ?

      Reply
  • Cecilie 29. december 2016 at 11:57

    Mmmmm den ser så godt ud den skal jeg prøve

    Reply
  • Mette Søgaard 18. januar 2017 at 18:42

    Når glazen kommer på, kan de så stå på køl i en times tid, uden der sker noget ved det? Eller skal de spises med det samme?

    Reply
  • Helene Gottschalk 30. oktober 2017 at 8:51

    Du skriver der skal kirsebær sirup i? Men kan ikke se den på ingredienslisten?

    Reply
    • Tinesverden 31. oktober 2017 at 9:34

      Siruppen indkoges i punkt 2. 😊

      Reply
  • Merete Stjerne 7. december 2017 at 17:11

    Hvordan laver man den hvide cirkel på isbomben

    Reply

Leave a Comment