Kirsebær Dessert

Jule desserten anno 2021
Skabt i den smukkeste form fra Silikomart; Kit The Ring – som du kan finde HER

Husk du kan finde de fleste produkter i min shop www.kagerogsager.dk

Desserten består af en sprød mørdej/brunkage bund, sød vaniljecreme, kirsebær indlæg og så er den toppet med rød velvet spray og den lækreste CHAI creme

Opskrift – 8 stk.

Bund:

50g Flormelis
100g Hvedemel
50g Knuste Brunkager
75g Koldt smør
1/2 Æg

Smulder smør sammen med flormelis, mel og brunkager, tilsæt æg og ælt det kort sammen, kun lige til dejen er samlet.
Udrul tyndt ca 3mm mellem 2 stykker bagepapir, og læg dejen på køl i ca. 30min
Udstik derefter med udstikkeren og bag bundende ca. 5-8 min ved 190 grader til de er gyldne – afkøl dem helt.
TIP: bundende bliver pænest ved afbagning på en Air mat – den finder du HER

Kirsebær Indlæg:

Laves i den mindste af silikoneformene

100g Kirsebær sauce uden klumper
1/2 vaniljestang
1 blad husblas

Udblød husblas i koldt vand i 10 min.
Kom kirsebær sauce og vaniljekorn i en lille kasserolle og lun det let, og smelt husblas heri.
Fordel i de 8 ringe og sæt formen i fryseren i ca. 1 time

Vanilje Creme:

2 blade husblas
50ml Fløde
120g hvid chokolade
1 hel vanilje stang
200ml fløde

Udblød husblas i koldt vand.
Smelt chokoladen i en kasserolle, sammen med 50ml fløde og vaniljekorn.
Tilsæt din husblas heri og smelt sammen, lad det afkøle let
Pisk 200ml fløde til let skum, og vend sammen med chokoladecremen

Fyld din store silikone form halvt op, og sæt formen I fryseren 10-15min.
Befri dit kirsebær indlæg og placer det i det store ringe ovenpå moussen, og fordel nu resten af din mousse i formene.

Sæt på frys i minimum 2-3 timer – gerne flere dage, men kom så film over kagernes bund når det har sat sig, så de ikke danner en hinde.

Chai Creme:

50g Blød smør (Stue temp. ikke smeltet)
40g Flormelis
1 Tsk. Chai pulver
50g Naturel smørost

Pisk Smør, flormelis og chai sammen til en luftig creme, tilsæt smøreost og pisk kort til cremen er samlet, og kom i en sprøjtepose.

Befri dine kager fra formene, og sprøjt med rød velvet spray, placer dem på bundende og sprøjt din chai creme på toppen.

Pynt med Kristtjørn krymmel.

Rigtig Glædelig Jul