Inden længe er julen endnu engang over os, og hvilken herlig tid. Og disse muffins fyldt med chokolade, appelsin og mandler, er bestemt også herlige 🙂
Kagerne er svampede og bløde, og ligeså perfekte på både 2. og 3. dagen.
Opskrift – 15 stk
Muffins:
50g kakao
2,20 dl kogt vand
saft fra 1 appelsin (gem 2 spsk saft til cremen)
skal fra ½ appelsin
180g sukker
115g blødt smør
200g mel
½ tsk salt
2 tsk vaniljesukker
2 tsk bagepulver
45 groft hakket mørk chokolade
2 æg
- Kakao, appelsaft, skal og kogt varmt vand blandes godt sammen, og sættes til afkøling
- Sukker og smør piskes godt sammen, og æggene tilsættes 1 afgangen, mens der piskes godt imellem hvert
- Mel, salt, vaniljesukker og bagepulver sigtes sammen, chokoladen vendes i melet og kommes derefter i æggemassen
- Kakao vandet tilsættes lidt af gangen, indtil det er helt blandet sammen
- Dejen fordeles i 15 muffin forme – gøres nemmest med en isske
- Bages 15 minutter ved 200 grader varmluft
- Afkøles
Mandel creme:
100g mørk chokolade
5 spsk natural smørost
2 spsk appelsinsaft
skal fra ½ appelsin
20-25 hakkede mandler
- Chokoladen smeltes i en skål, over vandbad
- Smørost og appelsin skal/saft kommes i, og det varmes til det hele er smeltet sammen
- De hakkede mandler kommes i, og cremen sættes på køl 5-10 min, indtil den begynder at sætte sig
- Fordeles med en teske, ovenpå de afkølede muffins
- Pyntes med revet appelsinskal og guldperler
Velbekomme 🙂