Jule Roulade

December er lige rundt om hjørnet, og nej hvor jeg elsker det… Duften af julebag og hygge!

Denne Jule Roulade er fuld af sødme og lækre noter af alt hvad der emmer af jul – og så er det nem at lave..

 

 

 

Opskriftca. 12 personer

 

Du skal bruge:

Abrikos marmelade

Kirsebær sauce/sirup

Guldstøv & chokoladekugler

1 dl flødeskum

 

 

Chokolade Creme:

1 blad husblas

150g lys/mørk chokolade (Jeg blander dem)

3 spsk Baileys Almande

2,5 dl fløde

1/2 tsk vaniljesukker

  • Husblad udblødes i koldt vand
  • Fløde, chokolade og vanilje varmes op i en kasserolle, og røres sammen til chokoladen er helt smeltet.
  • Tilsæt baileys og husblas, og kom chokoladen i en skål. Sæt husblas over, helt nede ved chokoladen og sæt på frys
  • Når cremen er HELT kold (laves nogle timer før) så piskes den op til en glat creme.

 

 

Bund:

4 æg

125g sukker

1/4 tsk salt

1/2 tsk kanel

1/4 stødt nellikker

1/4 tsk stødt ingefær

1 tsk vaniljesukker

100g mel

2 spsk kartoffelmel

  • Æg og sukker piskes til en lys og skummende æggesnaps, og krydderierne piskes i
  • Sigt mel, kartoffelmel og salt i æggesnapsen og vend det godt sammen, men uden at piske i det.
  • Bredes ud i et jævnt lag på en bageplade, med bagepapir og bages ved 200 grader midt i ovnen, i ca. 8 min.
  • Drys et nyt stykke bagepapir med sukker, og vend den færdig bagte bund, på hovedet på sukkeret. Kom et fugtigt viskestykke ovenpå bunden, og lad den stå sådan til den skal rulles.

 

 

Marcipan overtræk:

75g flormelis

25g Glukosesirup

200g marcipan

Et drys kanel

  • Alle delene æltes godt sammen, til et smidigt overtræk. Udrulles i et tynd lag, som passer i målene på din roulade.
  • Jeg har lavet snefnug mønsteret med en udstikker, hvor jeg blot har undladt at trykke den helt igennem.
  • Obs. Bruges marcipanen ikke med det samme, kan den indpakkes i film og gemmes til du er klar til udrulning.

 

 

Samlingen:

Smør bunden med et lag Abrikos marmelade (Tip: jeg stavblender min, så den blir mere som en puré uden klumper)

Dryp dernæst med Kirsebærsirup/Sauce – Jeg bruger siruppen fra Amarena kirsebær

Fordel din chokoladecreme i et jævnt lag, lad dog 2-3 cm i den ene ende være fri, så den kan fæstne ved lukningen

Brug nu bagepapiret til at rulle rouladen tæt, men uden at mase den. Opbevar nu gerne rouladen en enkelt dag indpakket på køl, så blir smagen endnu bedre 😃

Smør er tyndt lag flødeskum på hele rouladen og overtræk med marcipan. Skær enderne til og pynt…

Smager aller aller bedst på 2. Dagen ❤️

 

Billeder fra Instahram

 

1 Comment

  • Sara 15. november 2018 at 6:53

    Ser lækkert ud. Tror du det blir helt øv hvis man ved de 100gr mel bruger 50gr mandelmel og 50gr ris/majs mel. Har cøliaki så prøver med nogle af deres opskrifter lave dem glutenfrie

    Reply

Leave a Comment